Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
37 min
Yhteensä
57 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl vaniljasokeria
- 3½ dl pikakaurahiutaleita tai kaurahiutaleita
Täyte
- 180 g mustikoita
- 1 tl perunajauhoja
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
Koristekuvio
- 9 g mustikoita
- 1 tl limetti- tai sitruunamehua
- 1 tl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
- Sekoita Oivariini, sokeri ja muna kulhossa. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat hyvin.
- Levitä taikina vuoan pohjalle. Taputtele jauhotetulla kädellä taikinaa myös vuoan reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
- Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ensin perunajauhot. Kaada mustikat vuoan pohjalle, reunoille enemmän kuin keskelle.
- Vatkaa tuorejuuston joukkoon muna ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle.
- Koristekuvio: Paseeraa 1 rkl mustikoita (painele siivilän läpi niin, että saat vähän mustikkamehua). Lisää sen joukkoon limetti- tai sitruunamehu ja sokeri.
- Lusikoi mustikkamehu tortun pinnalle kahdeksi sisäkkäiseksi ympyräksi (tai sydämeksi, jos käytät sydänvuokaa). Vedä veitsellä keskikohdasta reunoihin päin 4 - 5 viiltoa. Näin syntyy koristekuvio.
- Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. 37 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa jäähtyneenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
292 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
28,8 g
Rasva
16,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.