Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vaniljarisotto & luumukompotti

Vaniljarisotto on täyteläinen ja lempeänmakuinen jälkiruoka. Mausteinen ja raikas luumukompotti on täydellinen lisäke mehevälle risotolle. Vadelmaviinietikka antaa jälkiruoalle ihanan aromin, mutta sen voi tarvittaessa korvata punaviinietikalla.

Vaniljarisotto & luumukompotti
Vaniljarisotto & luumukompotti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 2 dl risottoriisiä, esim. Arborio
  • 1 rkl vadelmaviinietikkaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1½ rkl sokeria
  • 50 g (1 dl) mantelijauhetta
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Luumukompotti

  • 2 dl
    Valio tummaa glögiä
    Valio tumma glögi on perinteikäs ja lämmittävä joulunajan juoma. Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia,…
    Valio glögi tumma 1 l kausituote
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 4 tuoretta luumua

Ohje

  1. Aloita valmistamalla luumukompotin mausteliemi. Mittaa kattilaan glögi, viinietikka ja kanelitanko. Anna kiehua hiljalleen puoleen.
  2. Pese luumut. Leikkaa puoliksi ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi. Lisää luumut kuumaan mausteliemeen ja anna kiehua vielä muutama min.
  3. Valmista liemen kiehuessa risotto: Kuumenna maito kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Siirrä sivuun, peitä kannella, jotta maito pysyy kuumana.
  4. Kuumenna voi kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsen hamaralla ja lisää ne sekä tanko kattilaan. Lisää viinietikka, anna kiehahtaa.
  5. Lisää maitoa pienissä erissä samalla koko ajan sekoittaen. (Huomaa, että ensimmäinen maitolisäys saattaa juoksettua etikasta johtuen, se ei ole vaarallista ja tasoittuu, kun maitoa lisätään enemmän.) Lisää maitoa aina kun edellinen on imeytynyt. Keitä keskilämmöllä yhteensä n. 16 min.
  6. Poista risotosta vaniljatanko. Lisää mantelijauhe. Sekoita.
  7. Kokoa annokset. Lusikoi vaniljarisoton päälle luumukompottia. Ripottele pinnalle halutessasi mantelijauhetta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 14,6 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search