Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 12 min
Yhteensä
1 h 42 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Vaniljakiisseli
-
2 dl
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
- ¾ rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Päärynäkiisseli
- 1 dl makeuttamatonta päärynäsosetta
- ½ rkl perunajauhoja
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Pinnalle
- 0 kg raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Valmista sillä aikaa täyte: Kiehauta kattilassa vaniljakastike ja perunajauhot. Jäähdytä. Lisää vaniljasokeri, sekoita vain vähän, ettei kiisselistä tule venyvää. Kiehauta toisessa kattilassa päärynäsose ja perunajauhot. Jäähdytä.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikinapala pyöreiksi levyiksi (Ø 35 cm). Jaa levyt leivinpyörällä kahdeksaan osaan.
- Lusikoi kolmioiden leveään päähän 2 tl vaniljakiisseliä ja 1 tl päärynäkiisseliä.
- Rullaa sarviksi aloittaen kolmion leveästä päästä. Siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä.
- Voitele munalla. Ripota pinnalle raesokeria.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
- Tarjoa kylmän maidon kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
261 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
40,3 g
Rasva
7,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.