Valmistusaika
Aktiivinen
4 h
Passiivinen
15 min
Yhteensä
4 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
1
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
Täyte
-
1 prk (3,3 dl)
Valio kahvikermaaLaktoositon Valio kahvikerma 10 % sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Ruoanlaittoon suosittelemme Valio ruokakermaa. Kahvikerma…
- 1 kananmuna
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna, vatkaa hyvin. Lisää jauhot. Vaivaa hetken aikaa esim. sähkövatkaimella, että taikinaan muodostuu sitkoa. Taputtele taikina suorakaiteeksi. Kääri leivinpaperiin tai kelmuun. Nosta jääkaappiin kovettumaan n. 3 tunnin ajaksi.
- Valmista täyte juuri ennen kuin aloitat kaulimisen. Sekoita kerma, muna, sokeri ja perunajauhot vispilällä kattilassa. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen kunnes kuplahtaa, älä keitä. Nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Sekoita välillä jäähtymisen aikana, ettei kuoretu.
- Ota taikina huoneenlämpöön 15 min ennenkuin aloitat kaulimisen, että se pehmenee hiukan. Leikkaa taikina 4 osaan. Ripota leivinpöydälle reilusti jauhoja. Kauli paloista 3 - 4 mm:n paksuista levyä. Ota muotilla sydämiä. Nosta ne pellille leivinpaperille. Levitä sydämille täytettä siten, että reunat jäävät vapaiksi. Nosta päälle toinen sydän. Painele sormella reunat kevyesti kiinni.
- Paista uunin keski/yläosassa 175 asteessa n. 15 min eli kunnes ovat kypsiä ja vaaleanruskeita. Sihtaa jäähtyneelle pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
349 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
30,7 g
Rasva
22,9 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.