Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 44 min
Yhteensä
2 h 29 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 50 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 7 dl vehnäjauhoja
Kaulintaan
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
3 dl
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
- 1 kananmuna
- 1 rkl perunajauhoja
- 250 g (2,5 dl) paistonkestävää omena- tai vadelmamarmeladia
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kylmään maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja muna. Lisää pehmeä tai sulatettu voi sekä vehnäjauhot. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa, jotta se ei sitkisty. Taikinaa ei kohoteta.
- Kauli taikina levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa kylmä voi ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vierekkäin keskelle taikinalevyä. Huom, jätä levyn reunat ilman voilastuja. Taita reunat keskelle vastakkain.
- Kauli pitkin, tasaisin vedoin noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, harjaa kerrosten välistä jauhot pois. Toista kauliminen ja taittaminen 3 - 4 kertaa. Anna taikinan levätä viileässä aina kaulimisten välillä 10 - 15 min peitettynä.
- Kauli lopuksi 1 - 1 1/2 cm:n vahvuiseksi levyksi (20 x 40 cm). Leikkaa siitä 22 sormenvahvuista, 20 cm:n pituista nauhaa. Venytä nauhaa hiukan pituussunnassa, pyöräytä päistä kierteelle ja kietaise löyhään solmuun. Anna kohota mieluiten viileässä noin tunnin ajan.
- Yhdistä kattilassa vaniljakastike, muna ja siivilän läpi sihdatut perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiehahtaa. Jäähdytä.
- Voitele kohonneet wienerit "huolimattomasti" munalla. Lisää päälle n. 1 rkl vaniljakiisseliä ja toiseen päähän n. 2 tl marmeladia.
- Paista 225 asteessa n. 14 min. Jätä kypsät wienerit peittämättä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
289 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
33,6 g
Rasva
14,6 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.