Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vaniljawienerit

Vaniljawienereiden leipomisessa tarvitaan kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on herkullinen. Halutessasi voit koristella wienerit vielä sokerivesikuorrutteella.

Vaniljawienerit
Vaniljawienerit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 7 dl vehnäjauhoja

Kaulintaan

  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 3 dl
    Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
    Valio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
    Valio Vanilla™ vaniljakastike 500 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 250 g (2,5 dl) paistonkestävää omena- tai vadelmamarmeladia

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita kylmään maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja muna. Lisää pehmeä tai sulatettu voi sekä vehnäjauhot. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa, jotta se ei sitkisty. Taikinaa ei kohoteta.
  2. Kauli taikina levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa kylmä voi ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vierekkäin keskelle taikinalevyä. Huom, jätä levyn reunat ilman voilastuja. Taita reunat keskelle vastakkain.
  3. Kauli pitkin, tasaisin vedoin noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, harjaa kerrosten välistä jauhot pois. Toista kauliminen ja taittaminen 3 - 4 kertaa. Anna taikinan levätä viileässä aina kaulimisten välillä 10 - 15 min peitettynä.
  4. Kauli lopuksi 1 - 1 1/2 cm:n vahvuiseksi levyksi (20 x 40 cm). Leikkaa siitä 22 sormenvahvuista, 20 cm:n pituista nauhaa. Venytä nauhaa hiukan pituussunnassa, pyöräytä päistä kierteelle ja kietaise löyhään solmuun. Anna kohota mieluiten viileässä noin tunnin ajan.
  5. Yhdistä kattilassa vaniljakastike, muna ja siivilän läpi sihdatut perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiehahtaa. Jäähdytä.
  6. Voitele kohonneet wienerit "huolimattomasti" munalla. Lisää päälle n. 1 rkl vaniljakiisseliä ja toiseen päähän n. 2 tl marmeladia.
  7. Paista 225 asteessa n. 14 min. Jätä kypsät wienerit peittämättä.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 289 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 33,6 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,2 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search