Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Värikäs sosekeitto

Kaksivärinen sosekeitto kutkuttaa silmiä värikkyydellään. Oranssissa keitossa maistuu paprikat ja juurekset ja vihreässä välimerelliset maut, kuten oliivi ja basilika.

Värikäs sosekeitto
Värikäs sosekeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g punaista paprikaa ja/tai oranssia paprikaa
  • 200 g vihreää paprikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 300 g jauhoista perunaa
  • 200 g porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ripaus cayennepippuria
  • 5½ dl vettä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio Oddlygood® Easy Cooking tuotetta
    Valio Oddlygood® Easy Cooking on kasvipohjainen vaihtoehto ruokakermalle. Se tuo täyteläistä makua keittoihin ja pastakastikkeisiin.…
    Oddlygood® Easy Cooking 1 l UHT
  • 5-6  kivettömiä oliiveja, vihreitä
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 rkl kasvisliemifondia
  • ½ tl sokeria
  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehua
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu virkistää aamun kuin aamun! Laadukas ja maukas täysmehu luomuappelsiineista.
    Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehu 1 l

Ohje

  1. Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja halkaise valkosipulit. Paista niitä öljyssä kattilassa, kunnes alkavat hieman ruskistua. Nosta vihreät paprikapalat erilliseen pieneen kattilaan odottamaan.
  2. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää juurekset kattilaan punaisten paprikoiden joukkoon. Mausta suolalla, korianterilla ja cayennella. Paista hetki.
  3. Lisää vesi ja Oddlygood. Keitä 15 min tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
  4. Ota 2 dl keitinlientä ja kaada se vihreiden paprikoiden joukkoon. Lisää sinne myös muutama kypsä perunanpala, oliivit, basilika, ½ rkl fondia ja sokeri. Soseuta.
  5. Lisää paprika-peruna-porkkanakeittopohjaan appelsiinimehu ja 1 rkl fondia. Soseuta.
  6. Lämmitä keitot. Tarjoa annokset kerrostelemalla keitot lautasille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 54 kcal
Proteiini 0,9 g
Hiilihydraatti 5,7 g
Rasva 2,8 g
Tyydyttynyt rasva 0,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • cayennepippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search