Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.42
tähteä viidestä
33 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1½ dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 dl pikakaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl kanelia
- 1 pussi värikkäitä suklaarakeita, Sallinen
- ½ dl (20 g) värikkäitä strösseleitä, Dr. Oetker
Jaa resepti
Ohje
- Pehmitä voi ja sokerit mikrossa, sekoita. Lisää munat, vatkaa seos hyvin. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan.
- Pyöritä cookie-taikinasta jauhotettujen käsien välissä pallosia (ø 2 ½ - 3 cm). Laita ne leivinpaperille pellille (esim. 3 x 4 kpl / pelti). Paina kädellä hiukan litteämmiksi. Jätä ympärille leviämisvaraa.
- Paista cookiet uunin keski-/yläosassa 175 asteessa 13 - 15 min tai kunnes kypsiä ja hieman ruskistuneita.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
414 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
55,1 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
9,6 g
Ravintokuitu
2,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.