Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen glögijuustokakku

Juhlavassa Biscoff-juustokakussa maistuu samettinen piparimousse ja mausteinen glögi. Joulupöydän klassikkoleivonnainen glögijuustokakku onnistuu myös vegaanisena ja maistuu kaikille.

Vegaaninen glögijuustokakku
Vegaaninen glögijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 0 kg punaherukoita
  • 0 kg viikunoita

Koristeluun

  • 1 pussi Dr. Oetker vegegel -jauhetta
  • 3 dl
    Valio Hehku juomaa
    Valio Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen rypälejuoma, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja…
    Valio Hehku® 1 l mausteinen rypälejuoma kausituote

Glögikiille

Piparimousse

  • 100 g maidotonta margariinia
  • 250 g keksejä (Lotus Biscoff)

Ohje

  1. Pingota irtopohjavuoan pohjalle (noin ø 20 cm) leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat.
  2. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Tee täyte. Vatkaa vispi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa dreamy, keksilevite ja tomusokeri.
  4. Mittaa moussen glögi ja vegegel kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen 2-3 minuuttia, kunnes neste kirkastuu. Kaada kuuma seos nauhana dreamyseoksen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Sekoita vispi joukkoon. Vegegel jähmettyy nopeasti joten toimi ripeästi.
  5. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
  6. Valmista kiille. Mittaa glögi ja vegegel kattilaan. Kuumenna sekoitellen kunnes neste kirkastuu 2-3 minuuttia. Valuta hieman jäähtynyt kiille varoen lusikalla kakun pinnalle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin jähmettymään noin 2 tunniksi.
  7. Koristele kakku viikuinoilla ja punaisilla marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 267 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 30,3 g
Rasva 14,9 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaherukoita
  • viikunoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search