Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.43
tähteä viidestä
23 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 250 g keksejä (Lotus Biscoff)
- 100 g maidotonta margariinia
Piparimousse
-
1 prk (2,5 dl)
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaOddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
- 2 (à 130 g) Oddlygood® Dessert dreamy gingerbread -tuotetta
- 2 dl karamellisoitua keksilevitettä (Lotus Biscoff)
- 1 dl tomusokeria
-
2 dl
Valio Hehku juomaaValio Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen rypälejuoma, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja…
- 2 pussi Dr. Oetker vegegel -jauhetta
Glögikiille
-
3 dl
Valio Hehku juomaaValio Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen rypälejuoma, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja…
- 1 pussi Dr. Oetker vegegel -jauhetta
Koristeluun
- 0 kg viikunoita
- 0 kg punaherukoita
Jaa resepti
Ohje
- Pingota irtopohjavuoan pohjalle (noin ø 20 cm) leivinpaperi. Öljyä vuoan reunat.
- Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Tee täyte. Vatkaa vispi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa dreamy, keksilevite ja tomusokeri.
- Mittaa moussen glögi ja vegegel kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen 2-3 minuuttia, kunnes neste kirkastuu. Kaada kuuma seos nauhana dreamyseoksen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Sekoita vispi joukkoon. Vegegel jähmettyy nopeasti joten toimi ripeästi.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
- Valmista kiille. Mittaa glögi ja vegegel kattilaan. Kuumenna sekoitellen kunnes neste kirkastuu 2-3 minuuttia. Valuta hieman jäähtynyt kiille varoen lusikalla kakun pinnalle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin jähmettymään noin 2 tunniksi.
- Koristele kakku viikuinoilla ja punaisilla marjoilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
267 kcal
Proteiini
2,6 g
Hiilihydraatti
30,3 g
Rasva
14,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- viikunoita
- punaherukoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.