Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 2⅔ dl vehnäjauhoja
- 1 dl polentasuurimoita
- ¼ tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl rypsiöljyä
- 1½ dl kylmää vettä
Täyte
- 150 g parsakaalia
- 1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 1½ rkl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
-
1 pussi (150 g)
Valio Oddlygood® Veggie raastettaValio Oddlygood® Veggie raaste on järisyttävän herkullinen kasvipohjainen vaihtoehto pizzan päälle, toasteihin, keittoihin ja kastikkeisiin.…
- 1-2 (à 65 g) vegaanista makkaraa
- 6-8 miniluumutomaattia
- 1-2 rkl oliiviviipaleita
- ripaus suolaa ja pippuria myllystä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 0 kg oliiviöljyä
Pinnalle
- 0 kg basilikan lehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi, sekoita taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (esim. 22 x 28 cm) pohjalle ja reunoille.
- Paloittele parsakaali nupuiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 3 min. Valuta.
- Soseuta kikherneet liemineen, valkosipuli, sitruunamehu ja suola sauvasekoittimella. Lisää joukkoon Veggie raaste. Levitä seos piirakkapohjalle.
- Levitä päälle parsakaalit, viipaloidut vegaanimakkarat, puolitetut miniluumutomaatit ja oliivit.
- Rouhaise päälle suolaa ja pippuria myllystä. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Pirskota pinnalle öljyä.
- Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 25 min, nosta lopuksi hetkeksi ylätasolle.
- Anna piirakan jäähtyä, jolloin täyte myös jähmettyy. Koristele basilikanlehdillä. Nauti raikkaan salaatin kanssa tai tarjoa buffetpöydässä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
194 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
21,4 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2,2 g
Ravintokuitu
3,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- oliiviöljyä
- basilikan lehtiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.