Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen lehtikaalirisotto

Valmista raikas risotto vegaanisena. Lehtikaalin voi hyödyntää ruokaan kokonaisena, koska myös lehtiruodit käytetään risoton valmistamiseen. Raikkautta risottoon tuo sitruuna ja lisämakua antaa raastettu piparjuuri.

Vegaaninen lehtikaalirisotto
Vegaaninen lehtikaalirisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g lehtikaalia
  • 200 g tuoretta fenkolia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 35 g (1 dl) piparjuurta karkeana raasteena
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • 350 g (4 dl) risottoriisiä, arborio
  • 1 l vettä
  • 2½ dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • kasvisliemikuutiota
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Oddlygood® Veggie raastetta
    Valio Oddlygood® Veggie raaste on järisyttävän herkullinen kasvipohjainen vaihtoehto pizzan päälle, toasteihin, keittoihin ja kastikkeisiin.…
    Oddlygood® e150 g grated
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Paistamiseen

  • 4 rkl oliiviöljyä

Ohje

  1. Huuhtele lehtikaali. Irrota kovat lehtiruodit ja hienonna ne. Paloittele lehdet. Leikkaa fenkoli pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä paistokasarissa. Lisää hienonnetut lehtiruodit, fenkoli, sipuli, valkosipuli ja piparjuuriraaste. Kuullota.
  3. Lisää lehtikaalin lehdet, sitruunan kuoriraaste ja 1 rkl sitruunamehua. Paista muutama min, kunnes lehdet hieman pehmenevät. Mausta suolalla. Siirrä kasvikset kulhoon.
  4. Kuumenna kasarissa 2 rkl öljyä, lisää riisi, kuullota. Kuumenna samalla kattilassa myös vesi, omenamehu ja liemikuutiot ja pidä lientä kuumana koko risoton valmistamisen ajan.
  5. Lisää lientä riisin joukkoon pari desiä kerrallaan ja lisää lientä aina vasta kun aikaisemmin lisätty neste on imeytynyt.
  6. Mausta pippurilla ja 1 rkl sitruunamehua ja lisää joukkoon kasviseos, Oddlygood raaste ja persilja. Kuumenna, kunnes raaste on sulanut. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 106 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 14,8 g
Rasva 4,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search