
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 2½ dl sämpyläjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- ½ dl ruokaöljyä
- 50 g pakasteperunamuusiaineksia, esim. Oolannin
- ¾ dl vettä
Täyte
- 200 g pakastepinaattia sulatettuna
- 150 g pakasteperunamuusiaineksia
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
-
1 pussi (150 g)
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua (puristettua)
- 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
- ¾ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl sokeria
Pinnalle
- 1½ rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- ripaus suolaa
- 150 g kesäkurpitsaa
- ½ dl siemensekoitusta
Tarjoiluun
- valmista balsamicokastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Laita ensin täytteenseen tuleva sulatettu pakastepinaatti siivilään valumaan. Aseta uuni 200 asteeseen.
- Valmista pohja sekoittamalla jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää öljy, perunamuusihiutaleet ja vesi. Sekoita ja vaivaa käsin taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Yhdistä täytteen ainekset kulhossa. Levitä piirakkapohjalle.
- Sekoita öljy, puristettu valkosipuli ja ripaus suolaa kulhossa. Leikkaa kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä pitkiä viipaleita.
- Pyörittele kesäkurpitsat valkosipuliöljyssä. Painele viipaleet kierteisesti piirakan pinnalle. Ripottele päälle siemenet.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 35 min. Anna jäähtyä huolellisesti.
- Tarjoa piirakka sellaisenaan tai balsamicokastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
177 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
11,1 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- valmista balsamicokastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.