Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2½ dl sämpyläjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- ½ dl ruokaöljyä
- 50 g pakasteperunamuusiaineksia, esim. Oolannin
- ¾ dl vettä
Täyte
- 200 g pakastepinaattia sulatettuna
- 150 g pakasteperunamuusiaineksia
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
-
1 pussi (150 g)
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua (puristettua)
- 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
- ¾ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl sokeria
Pinnalle
- 1½ rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- ripaus suolaa
- 150 g kesäkurpitsaa
- ½ dl siemensekoitusta
Tarjoiluun
- 0 kg valmista balsamicokastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Laita ensin täytteenseen tuleva sulatettu pakastepinaatti siivilään valumaan. Aseta uuni 200 asteeseen.
- Valmista pohja sekoittamalla jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää öljy, perunamuusihiutaleet ja vesi. Sekoita ja vaivaa käsin taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Yhdistä täytteen ainekset kulhossa. Levitä piirakkapohjalle.
- Sekoita öljy, puristettu valkosipuli ja ripaus suolaa kulhossa. Leikkaa kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä pitkiä viipaleita.
- Pyörittele kesäkurpitsat valkosipuliöljyssä. Painele viipaleet kierteisesti piirakan pinnalle. Ripottele päälle siemenet.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 35 min. Anna jäähtyä huolellisesti.
- Tarjoa piirakka sellaisenaan tai balsamicokastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
176 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
11,1 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- valmista balsamicokastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.