Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pinaatti-perunapiirakka

Hyödynnä pakastealtaan esikäsiteltyjä raaka-aineita ja valmista ruokaisa piirakka pakastepinaatista ja -perunamuusiaineksista. Tämä piirakka kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, sillä sen rakenne tekeytyy vielä kypsennyksen jälkeen.

Pinaatti-perunapiirakka
Pinaatti-perunapiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl sämpyläjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 50 g pakasteperunamuusiaineksia, esim. Oolannin
  • ¾ dl vettä

Täyte

  • 200 g pakastepinaattia sulatettuna
  • 150 g pakasteperunamuusiaineksia
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua (puristettua)
  • 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl sokeria

Pinnalle

  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ripaus suolaa
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • ½ dl siemensekoitusta

Tarjoiluun

  • 0 kg valmista balsamicokastiketta

Ohje

  1. Laita ensin täytteenseen tuleva sulatettu pakastepinaatti siivilään valumaan. Aseta uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista pohja sekoittamalla jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää öljy, perunamuusihiutaleet ja vesi. Sekoita ja vaivaa käsin taikinaksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Yhdistä täytteen ainekset kulhossa. Levitä piirakkapohjalle.
  5. Sekoita öljy, puristettu valkosipuli ja ripaus suolaa kulhossa. Leikkaa kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä pitkiä viipaleita.
  6. Pyörittele kesäkurpitsat valkosipuliöljyssä. Painele viipaleet kierteisesti piirakan pinnalle. Ripottele päälle siemenet.
  7. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 35 min. Anna jäähtyä huolellisesti.
  8. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai balsamicokastikkeen kanssa.

Vinkki

Piirakan rakenne tekeytyy parhaimmilleen yön yli säilytyksen jälkeen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 176 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 11,1 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • valmista balsamicokastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search