Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen runebergin torttu

Vegaaninen Runebergin torttu on ihanan mehevä alkutalven leivonnainen. Oliiviöljy antaa tortuille herkullisen vivahteikkaan maun.

Vegaaninen runebergin torttu
Vegaaninen runebergin torttu

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl mantelijauhetta
  • ½ dl pipari- tai keksimuruja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • ¾ dl
    Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
    Oddlygood® Barista kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton

Tortun keskelle

  • ½ dl vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kostutukseen

  • 2 rkl kuumaa vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä

Koristeluun

  • ⅓ dl vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl kylmää vettä
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl mantelijauhetta
  • ½ dl pipari- tai keksimuruja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • ¾ dl Oddlygood® Barista kaurajuomaa

Tortun keskelle

  • ½ dl vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Kostutukseen

  • 2 rkl kuumaa vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl punssia, konjakkia tai mantelilikööriä

Koristeluun

  • ⅓ dl vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl kylmää vettä

Ohje

  1. Sekoita pellavansiemenrouhe ja 2 rkl kiehuvaa vettä. Anna tekeytyä 5 min.
  2. Yhdistä kaikki taikinan ainekset, sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Jäähdytä hetken aikaa.
  6. Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  7. Ota tortut pois vuoista. Laita vadelmahilloa keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 341 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 43,9 g
Rasva 15,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1