Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen sitruunaboston

Mehevän pehmeä vegaaninen pullakakku täytetään kasvipohjaisella sitruunatäytteellä ja kootaan vuokaan bostonkakun tyyliin.

Vegaaninen sitruunaboston
Vegaaninen sitruunaboston

Ainesosat

pullakakku

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl Oddlygood® kaurajuomaa
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä

Täyte


Ohje

  1. Lämmitä kaurajuoma 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, sokeri ja mausteet, sekoita. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää öljy. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Valmista täyte: sekoita Dreamy ja tärkkelys tasaiseksi.
  4. Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille täytettä. Kääri taikinalevy rullaksi. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rulla terävällä veitsellä n. 8 viipaleeksi. Laita viipaleet kakkuvuokaan. Kohota liinan alla.
  5. Paista pulla uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 254 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 40 g
Rasva 7,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search