Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen stifado

Stifado on kreikkalainen pataruoka, joka sisältää reilusti pieniä täydelliseksi hautuneita sipuleita ja lämpimän mausteista tomaattista lientä. Stifadon vegaanisessa versiossa makua ja suutuntumaa tuovat sienet ja maustettu Nyhtökaura.

Vegaaninen stifado
Vegaaninen stifado

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rasia (200 g) herkkusieniä
  • 350 g salottisipuleita
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 pkt (240 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaattia
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Tomaatti
  • 2 dl punaviiniä (vegaanista)
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 kanelitanko
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • ¾ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 0 kg tuoretta oreganoa

Ohje

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.
  2. Paista sieniä ja sipuleita öljyssä (2 rkl) pannulla käännellen, kunnes neste on haihtunut. Siirrä pataan. Ruskista Nyhtökaura öljyssä (1 rkl) ja siirrä pataan.
  3. Lisää pannulle punaviini, tomaattimurska, vesi, tomaattipyree ja murennettu kasvisliemikuutio. Kuumenna ja kaada pataan.
  4. Sekoita kaikki loput ainekset pataan. Kypsennä pataa ilman kantta 200-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
  5. Viimeistele pata halutessasi tuoreella oreganolla. Tarjoa stifado riisin tai perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 6 g
Rasva 3,6 g
Tyydyttynyt rasva 0,4 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta oreganoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search