Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
-
1 dl
Oddlygood® Dream Fraiche soy tuotettaOddlygood® Dream Fraiche soy natural on unelmiesi täyteläinen kumppani keittiössä, jota voit käyttää kuin crème…
-
½ dl
Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaaOddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1¼ dl rypsiöljyä
- 3½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4¼ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl ruokasoodaa
- ¾ tl suolaa
Marenki
- 1 dl esikeitettyjen säilykekikherneiden lientä
- 1¼ dl sokeria
- ½ tl ksantaania
Päälle
- 1 dl mantelilastuja
Täytteeksi
-
1½ dl
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaOddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 200 g tuoreita vadelmia
- 100 g punaherukoita
- 0 kg tuoretta minttua
Jaa resepti
Ohje
- Valmista kakkupohja. Mittaa fraiche, kaurajuoma, etikka ja öljy kulhoon. Lisää sokerit.
- Sekoita vehnäjauho, ruokasooda ja suola. Lisää märkien aineiden joukkoon ja sekoita.
- Levitä taikina kahteen ø 24 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan. Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 15 minuuttia ja tee sillä välin marenki.
- Mittaa kikherneiden liemi kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella täydellä teholla muutama min. kunnes siitä muodostuu kova, vaalea vaahto. Lisää sokeri koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista n. 10 min. Lisää lopuksi ksantaani ja vatkaa sekaisin.
- Kun kakut ovat olleet uunissa 15 min. nosta ne pois uunista ja levitä pohjien päälle marenki. Ripottele päälle mantelilastut.
- Paista uunissa 175 asteessa vielä noin 30 min. pitäen uuniluukkua raollaan esim. puukauhan avulla. Britakakku on valmis, kun marengin pinta on kuivahtanut, eikä se enää hylly kakkupohjan päällä.
- Anna pohjien jäähtyä.
- Vatkaa Easy Whipping sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kasaa britakakku. Levitä pohjan päälle vaahto ja valtaosa marjoista. Laita toinen pohja täytteiden päälle ja koristele kansi lopuilla marjoilla ja mintulla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
308 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
42,8 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta minttua
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.