Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen Wellington

Vegaaninen vaihtoehto klassiselle brittiläiselle Wellingtonille. Rapean lehtitaikinakuoren sisällä on mehevä täyte Nyhtökaurasta, sienistä ja omenoista. Näyttävä pääruoka juhlapöytään.

Vegaaninen Wellington
Vegaaninen Wellington

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 iso lehtitaikinalevy
  • 3 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 pkt (à 240 g)
    Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Gold&Green® Nyhtökaura® Maustamaton sopii monen lautaselle ja jokaisen aterian sydämeen, kotiruokasuosikeista…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Maustamaton
  • 2 dl (200 g) suolasieniä valutettuina
  • 2 hapahkoa omenaa kuutioituna
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • 1 ruukku tuoretta timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl (30 g)
    Valio Oddlygood® Easy Cooking on kasvipohjainen vaihtoehto ruokakermalle. Se tuo täyteläistä makua keittoihin ja pastakastikkeisiin.…
    Oddlygood® Easy Cooking 1 l UHT
  • 1 iso lehtitaikinalevy
  • 3 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 pkt (à 240 g) Gold&Green® Nyhtökaura® Maustamatonta
  • 2 dl (200 g) suolasieniä valutettuina
  • 2 hapahkoa omenaa kuutioituna
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • 1 ruukku tuoretta timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl (30 g) Oddlygood® Easy Cooking tuotetta voiteluun

Ohje

  1. Sulata lehtitaikina ja kauli hieman ohuemmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä.
  2. Kuullota pannulla öljyssä hienonnetut sipulit ja Nyhtökaura. Lisää pannulle suolasienet (huuhtele jos ovat kovin suolaisia). Paista seosta hetki.
  3. Ota pannu pois liedeltä ja lisää seokseen omenakuutiot, sinappi ja mausteet.
  4. Levitä täyte kaulitun taikinalevyn keskelle. Taita reunat ja päädyt kiinni. Käännä saumat alaspäin ja siirrä leivinpaperin kanssa uunipellille.
  5. Voitele. Jos taikinasta jäi reunoja yli, tee siitä koristeita Wellingtonin pinnalle (voitele myös koristeet).
  6. Paista uunin alatasolla 220 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 8,7 g
Hiilihydraatti 13,3 g
Rasva 13,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search