Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvisenchiladat

Uunissa valmistuvat enchiladat ovat makoisa arkiruoka sekä illanistujaistarjottava. Tortillarullat kätkevät sisäänsä falafel-pyöryköitä ja kesäkurpitsaa höysteiden kera. Uuniruoan maustaa pinnalle valmistettu tomaattinen enchiladakastike.

Kasvisenchiladat
Kasvisenchiladat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 vehnätortillaa medium
  • 1½ dl hummusta
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon
  • 1 dl hienonnettua persiljaa tai korianteria
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 24 kappaletta (n. 400 g) falafelia

Kastike

  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä puolitettuina
  • 1½ rkl maissitärkkelystä
  • 1½ rkl omenaviinietikkaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl jauhettua mustapippuria

Ohje

  1. Valmista ensin enchiladakastike: Mittaa ainekset kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella. Kuumenna kastiketta samalla sekoitellen ja anna kiehua muutama min. Nosta liedeltä.
  2. Voitele tortillat hummuksella. Höylää juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkittäisiä viipaleita tortillan päälle. Mausta kesäkurpitsat suolalla.
  3. Levitä päälle crème fraîche, yrttisilppu sekä juustoraaste.
  4. Asettele falafelpyöryköitä riviin tortillalle, 3 per tortilla.
  5. Pyöräytä tortillat rulliksi ja nosta uunivuokaan (22 x 32 cm) saumapuoli alaspäin. Valuta päälle kastike.
  6. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 min. Tarjoa pääruokana salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 168 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 13,4 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search