Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Veriappelsiinibroileri

Juhlaruoan valmistuksen ei tarvitse olla vaikeaa! Kevätsesongin upean värikkäillä veriappelsiineilla saat raikasta makua ja näyttävyyttä pyhäruokiin. Uunissa valmistuva broileriruoka kypsyy puolessa tunnissa, joten jos ihastut tähän, soveltuu se hyvin myös arkiruoanlaittoon.

Veriappelsiinibroileri
Veriappelsiinibroileri

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 (à 200 g) veriappelsiinia
  • 4-5  (600 g) broilerin rintafileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ kanaliemikuutio
  • ⅓ tl cayennepippuria
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa sitruuna & pippuri
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl sitruuna ja pippuri UHT laktoositon
  • 4 vartta tuoretta rosmariinia
  • 1 prk (390/240 g) säilöttyjä artisokan sydämiä
  • 1 dl sitruunatäytteisiä oliiveja
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • ½-1 dl varrellisia kapriksia koosta riippuen

Ohje

  1. Pese veriappelsiinit. Raasta 1 ½ veriappelsiinin kuori (vain oranssi pintakerros). Yhdistä öljy, murennettu liemikuutio, kuoriraaste ja cayanne. Mausta sillä fileet.
  2. Purista raastetuista (1 ½) veriappelsiiineista mehu, n. 1 dl. Viipaloi loput appelsiinit (1 ½).
  3. Asettele broilerifileet lomittain vuokaan, täyttäen välit rosmariinioksilla ja veriappelsiiniviipaleilla. Levitä päälle ja vuokaan artisokat ja oliivit.
  4. Sekoita ruokakerma, purstettu appelsiinimehu ja maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi. Valuta ruoan päälle.
  5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 30 min. Lisää lopuksi kaprikset.
  6. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Vinkki

Veriappelsiinien saatavuuden ulkopuolella, voit valmistaa ruoan myös pienehköistä appelsiineista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search