Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vhh-porkkanakakku

Vähähiilihydraattinen porkkanakakku on gluteeniton, eikä siihen lisätä sokeria. Kakku on kuitenkin erittäin mehevä, maukas ja herkullinen, joten se sopii myös niille, jotka eivät noudata erityisruokavalioita.

Vhh-porkkanakakku
Vhh-porkkanakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 luomu kananmunaa
  • ½ dl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 3 dl (150 g) porkkanaraastetta

Kuorrutus


Ohje

  1. Sekoita muna ja makeutusjauhe. Sulata voi.
  2. Lisää voi, crème fraîche (säästä ½ dl kuorrutteeseen), keskenään yhdistetyt kuivat aineet sekä porkkanaraaste taikinan joukkoon. Sekoita.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla pohjustettuun ja reunat voideltuun sekä mantelijauhotettuun irtopohjavuokaan (ø 16 - 18 cm).
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin, mieluiten yön yli.
  5. Vaahdota kuorrutuksen ainekset ja levitä kakun päälle.
  6. Koristele esim. kookoslastuilla tai mantelirouheella ja appelsiinin kuorisuikaleilla.
  7. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä yön yli. Kakun voi pakastaa kuorrutuksineen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 9,1 g
Hiilihydraatti 7,5 g
Rasva 29,2 g
Tyydyttynyt rasva 10,6 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search