Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Viikunahilloke

Mausteinen viikunahilloke sopii erinomaisesti juustojen kanssa tarjottavaksi. Kokeile myös jogurtin kanssa tai paahtoleivän päällä.

Viikunahilloke
Viikunahilloke

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g kuivattuja, pehmeitä viikunoita
  • 2 dl
    Valio vaaleaa glögiä
    Valio vaalea glögi on tuoksuva ja lämmittävä joulunajan juoma. Kullankeltainen vaalea glögi tuo mukavaa vaihtelua…
    Valio glögi vaalea 1 l kausituote
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kanelitanko
  • ¾ dl juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Poista viikunoista kovat kannat. Leikkaa neljään osaan.
  2. Laita viikunat ja glögi kattilaan.
  3. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös halkaistun vaniljatangon puolikkaat, kanelitanko sekä hunaja.
  4. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 20 min. Sekoita välillä.
  5. Poista tangot. Soseuta hilloke sauvasekoittimella.
  6. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai glögiä.
  7. Tarjoa esim. juustojen kanssa tai paahtoleivällä. Kokeile myös jälkiruokana leipäjuuston kera.

Vinkki

Viikunahilloke säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 173 kcal
Proteiini 1,5 g
Hiilihydraatti 38,3 g
Rasva 0,4 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 3,6 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search