Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 pkt (250 g) kuivattuja viikunoita
-
2 dl
Valio tummaa glögiäValio tumma glögi on perinteikäs ja lämmittävä joulunajan juoma. Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia,…
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl viikunahilloa
Koristeluun
- 2 tuoretta viikunaa
- 2 timjamin oksaa
Jaa resepti
Ohje
- Paloittele viikunat kattilaan. Lisää glögi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes viikunat soseutuvat hiukan.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri.
- Vatkaa munat yksitellen voi-sokerivaahtoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Lisää myös viikuna-glögiseos. Sekoita kakkutaikina nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 10 x 20 cm).
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kakku on kypsä.
- Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Sekoita joukkoon hillo. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle.
- Koristele tuoreilla viikunoilla ja timjaminoksilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
296 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
34,4 g
Rasva
14,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.