Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Viikunamarmeladi

Tämä hedelmäinen marmeladi maistuu herkulliselta esimerkiksi paahtoleivällä tai voisarvien kera. Kokeile myös voimakkaiden juustojen kanssa.

Viikunamarmeladi
Viikunamarmeladi

Ainesosat

annos (n. 750 g)

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pussi (250 g) kuivattuja viikunoita
  • 1 pussi (250 g) kuivattuja aprikooseja
  • 3 dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 2½ dl hillosokeria
  • 1 tl kanelia

Ohje

  1. Poista viikunoista kovat kannat. Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi ja siirrä kattilaan.
  2. Sekoita joukkoon muut aineet. Keitä hiljalleen välillä sekoitellen n. 20 min.
  3. Jäähdytä ja kaada puhtaaseen lasipurkkiin. Marmeladi säilyy jääkaapissa puhtaassa lasipurkissa useamman viikon ajan
  4. Tarjoa esimerkiksi juuston ja voisarvien kera.
  5. VINKKI: Jos teet marmeladin kuivista ja kovista viikunoista ja aprikooseista, lisää omenatäysmehun määrää 1 dl:lla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 205 kcal
Proteiini 2,1 g
Hiilihydraatti 45,2 g
Rasva 0,3 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 3,8 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search