Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Viininlehtikääryle-juustosalaatti

Tässä salaatissa on kreikkalaista tunnelmaa. Ohjeen lopusta löydät tarjoiluvinkkejä.

Viininlehtikääryle-juustosalaatti
Viininlehtikääryle-juustosalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 pala (150 g) kurkkua
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 tlk (280 g) viininlehtikääryleitä (riisitäytteisiä)
  • 0 kg rucolaa (pieni kourallinen)
  • 1 (120 g) punasipuli

Punasipulin marinointiin

  • 0 kg balsamiviinietikkaa, ripaus suolaa, sokeria ja pippuria

Minttukastike

  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 2 tl sokeria tai hunajaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Laita punasipuli ensin marinoitumaan: Halkaise punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon tai syvälle lautaselle. Pirskota päälle balsamietikkaa ja ripauta mausteeksi vähän suolaa, sokeria ja mustapippuria myllystä. Sekoittele välillä.
  2. Revi salaatti laakealle vadille.
  3. Halkaise tomaatit. Kuutioi kurkku. Valuta salaattijuusto. Aseta kaikki ainekset kerroksittain salaatin päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Laita tarjolle pieneen kulhoon.

Vinkki

Viininlehtikääryleet voit halutessasi korvata seuraavilla vaihtoehdoilla: marinoitu latva-artisokka, öljyyn säilötty, paahdettu tai grillattu paprika, oliivit ja /tai aurinkokuivattu tomaatti Varaa salaatin lisäkkeeksi rapeakuorista maalaisleipää tai patonkia. Tarjoa Viininlehtikääryle-juustosalaattia esim. seuraavien ruokien lisäkkeenä: grillattu tai paistettu broileri, valmiit falafel-pyörykät, erilaiset valmiit röstituotteet, ilmakuivattu kinkku, erilaiset mausteiset makkarat (chorizo jne.), kebabit tai lämpimät piiraat

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 135 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • rucolaa
  • balsamiviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search