Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Viktorian­vanukas ja glögikiisseli

Viktorianvanukas eli kermainen riisijälkiruoka maustetaan sitruunan kuorella ja tarjoillaan glögikiisselin kanssa. Kylmä riisivanukas on mainio tarjottava jouluisella brunssilla tai välipalana.

Viktorianvanukas ja glögikiisseli
Viktorianvanukas ja glögikiisseli

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Puuro

  • 1 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 4 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Kiehu® maitojuoma 1 l
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl laktoositon

Glögikiisseli

  • 3 dl Valio Hehku juomaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ½ granaattiomena

Puuro

  • 1 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 4 dl Valio Kiehu® maitojuomaa
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 prk (2 dl) Valio Keittiön kuohukermaa

Glögikiisseli

  • 3 dl Valio Hehku juomaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ½ granaattiomena

Ohje

Puuro

  1. Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
  2. Peitä kannella ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä.
  3. Mausta valmis puuro sitruunan raastetulla kuorella, sokerilla, vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä.
  4. Vaahdota kerma ja lisää vaahto kevyesti käännelleen jäähtyneen puuron joukkoon. Annostele tarjoiluastioihin.

Glögikiisseli

  1. Mittaa glögi ja perunajauho kattilaan.
  2. Kuumenna kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
  3. Lisää kiisseli puuroannosten pinnalle ja viimeistele granaattiomenan siemenillä.

Vinkki

Irrota granaattiomenan siemenet veden alla. Leikkaa granaattiomena puoliksi tai useampaan palaan. Aseta palat astiaan jossa on vettä ja irrottele siemenet. Vesi estää roiskeet tehokkaasti. Poista astiasta kuoret ja siivilöi hedelmäliha eli siemenet talteen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 112 kcal
Proteiini 1,6 g
Hiilihydraatti 12,3 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1