Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
7 h 30 min
Yhteensä
8 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni150°C
Arvostele
4.14
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kg naudan briskettiä
Mausteseos
- 3 rkl fariinisokeria
- 2 rkl paprikajauhetta
- 1½ rkl kuivattua timjamia
- 1½ rkl kuivattua oreganoa
- 1 rkl merisuolaa
- 1 rkl mustapippuria
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 4 valkosipulin kynttä
- ½ rkl juustokuminaa
- 2 dl viskiä
Valkosipulicole
- 1 (n. 600 g) varhaiskaali
- 1 tuore fenkoli
- 2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
- 1 rkl sitruunamehua
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Viimeistelyyn
- 0 kg sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
- Poista kovat jänteet sekä ylimääräinen rasva lihasta varoen veitsellä leikkaamalla.
- Sekoita mausteseoksen aineet viskiä lukuunottamatta, valkosipulin kynnet hienonnettuna.
- Hiero liha kauttaaltaan mausteseoksella ja anna maustua huoneenlämmössä 1 h.
- Laita liha uunivuokaan, kaada päälle viski ja peitä foliolla.
- Kypsennä brisketiä 150 asteessa n. 6 h, kunnes liha on mureaa ja repeilevää.
- Ota folio pois, valele lihaa paistoliemellä ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Anna pinnan ruskistua ja rapeutua, n. 15 min. Nosta liha pois uunista ja anna sen vetäytyä 15 - 30 min ennen tarjoilua.
- Valmista sillä aikaa valkosipulicole: suikaloi kasvikset ja sekoita joukkoon valkosipuli, sitruunamehu ja crème fraîche.
- Tarjoa viipaloidun tai revityn brisketin kanssa, ripottele lihan pinnalle suolaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
143 kcal
Proteiini
13,6 g
Hiilihydraatti
2,4 g
Rasva
6,9 g
Tyydyttynyt rasva
3,2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.