Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.29
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 tl pikakahvijauhetta
- 2 rkl kuumaa vettä
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
1½ dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- ¾ dl viskiä
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g tummaa suklaata
Täyte ja kuorrutus
-
1 prk (2,5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
- 2 tl kaakaojauhetta
- 3 rkl viskiä
Koristeluun
- 0 kg kaakaojauhetta
- 50 g tummaa suklaata tai sulaakonvehteja
Jaa resepti
Ohje
- Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen. Lisää joukkoon Oivariini, jogurtti, viski, sokerit, suola ja viimeisenä munat. Sekoita.
- Yhdistä vehnäjauho, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi seos joukkoon. Leikkaa suklaa paloiksi / isokokoiseksi rouheeksi (ø ½ -1 cm), lisää ja sekoita ainekset nuolijalla nostellen. Palojen on tarkoitus jäädä herkullisiksi sattumiksi valmiiseen kakkuun.
- Pingota leivinpaperi kakkuvuoan ø 20 cm pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 35 min.
- Säilytä peitettynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Jos tarjoat kakun samana päivänä, anna jäähtyä huolellisesti ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
Kuorrutus ja täyte
- Halkaise kakkupohja.
- Sekoita kinuskikerma ja siivilöity kaakao kattilassa. Keitä reippaasti kiehuen välillä sekoitellen, kunnes seos on rakenteeltaan paksuhkoa kastiketta, 6 - 8 min. Keittoaika riippuu kattilan koosta sekä käytetyn tehon voimakkuudesta. Lisää viski ja keitä vielä muutama min, kunnes seos jälleen paksua kastiketta. Anna hieman jäähtyä.
- Levitä ½ dl kinuskikastiketta kakkupohjalle, nosta kakkukansi päälle. Valuta loput kastikkeesta kakun keskelle ja levitä lastalla niin, että kuorrutetta valuu reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin tai anna jähmettyä huoneenlämmössä.
- Koristele kakku siivilöidyillä kaakaojauheraidoilla ja suklaakoristeilla tai -konvehdeilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
325 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
34,6 g
Rasva
16,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,3 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kaakaojauhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.