Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Viskisuklaakakku

Tämä kakku puhuttelee tumman suklaan ja viskin ystäviä. Herkullinen, mutta ei överimakea, kakku pitää sisällään ihania suklaasattumia. Kakkua mehevöittää sen sisällä ja pinnalla oleva viskillä maustettu suklaakinuski. Kakun ulkonäön viimeistelee siivilöidyt kaakaoraidat ja suklaakoristeet.

Viskisuklaakakku
Viskisuklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl kuumaa vettä
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1½ dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ¾ dl viskiä
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g tummaa suklaata

Täyte ja kuorrutus

  • 1 prk (2,5 dl) Valio kinuskikermaa
  • 2 tl kaakaojauhetta
  • 3 rkl viskiä

Koristeluun

  • 0 kg kaakaojauhetta
  • 50 g tummaa suklaata tai sulaakonvehteja

Ohje

  1. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen. Lisää joukkoon Oivariini, jogurtti, viski, sokerit, suola ja viimeisenä munat. Sekoita.
  2. Yhdistä vehnäjauho, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi seos joukkoon. Leikkaa suklaa paloiksi / isokokoiseksi rouheeksi (ø ½ -1 cm), lisää ja sekoita ainekset nuolijalla nostellen. Palojen on tarkoitus jäädä herkullisiksi sattumiksi valmiiseen kakkuun.
  3. Pingota leivinpaperi kakkuvuoan ø 20 cm pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 35 min.
  4. Säilytä peitettynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Jos tarjoat kakun samana päivänä, anna jäähtyä huolellisesti ennen täyttämistä ja kuorruttamista.

Kuorrutus ja täyte

  1. Halkaise kakkupohja.
  2. Sekoita kinuskikerma ja siivilöity kaakao kattilassa. Keitä reippaasti kiehuen välillä sekoitellen, kunnes seos on rakenteeltaan paksuhkoa kastiketta, 6 - 8 min. Keittoaika riippuu kattilan koosta sekä käytetyn tehon voimakkuudesta. Lisää viski ja keitä vielä muutama min, kunnes seos jälleen paksua kastiketta. Anna hieman jäähtyä.
  3. Levitä ½ dl kinuskikastiketta kakkupohjalle, nosta kakkukansi päälle. Valuta loput kastikkeesta kakun keskelle ja levitä lastalla niin, että kuorrutetta valuu reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin tai anna jähmettyä huoneenlämmössä.
  4. Koristele kakku siivilöidyillä kaakaojauheraidoilla ja suklaakoristeilla tai -konvehdeilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 325 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 34,6 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kaakaojauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search