Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vohvelikakku

Vohveleista saat helposti näyttävän kakun kokoamalla vohvelit pinoon, ja levittämällä lisäkkeet vohveleiden väliin. Tämä kakku on kesäkauden hitti.

Vohvelikakku
Vohvelikakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pikakaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Väliin

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl Valio täysmaitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pikakaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • 50 g Valio voita

Väliin

  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
  • 200 g tuoreita marjoja

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Sekoita keskenään muut kuivat aineet, paitsi kardemumma ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sulata voi mikrossa tai kattilassa yhdessä kardemumman kanssa, näin kardemumman maku voimistuu. Lisää voisula hiukan jäähtyneenä taikinaan.
  3. Kuumenna vohvelirauta. Voitele se pehmeällä voilla esim. pullasutia käyttäen. Lisää taikinaa kuumalle pannulle n.1 dl / vohveli.
  4. Kypsennä vohvelit kullanruskeiksi.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka. Kokoa vohveleista, kerma-rahkasta ja marjoista kakku.

Vinkki

Vohveleista tulee rapeita, kun ne paistetaan kuumalla vohveliraudalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 173 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 16,4 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1