Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
2.83
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaSandwichit
- 16 viipaletta (n. 500 g) isoa paahtoleipää
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 300 g leikkeleitä, esim. naudan paistia
- 100 g granaattiomenan siemeniä
- 1 dl tuoreita yrttejä, esim. lehtipersiljaa ja/tai basilikaa
Kuorrute
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- ripaus suolaa
Koristeet
-
1 pkt (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
-
150 g
Valio Juhla® cheddar juustoaValio Juhla® cheddar on Valion juustomestarien taidonnäyte vaativaan herkutteluun: pitkään kypsytetty, hienostuneen hapan ja hedelmäisen…
-
150 g
Valio Karelia® juustoaValio Karelia® on Valion juustomestareiden kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle – maukas, täyteläinen ja aromikkaan pehmeä fontal-juusto,…
- 10 suolatikkuja
- 10 ruisnachoja
- 100 g granaattiomenan siemeniä
- 1 dl tuoreita yrttejä, esim. lehtipersiljaa ja/tai basilikaa
- 0 kg cocktailtikkuja
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin miten voileipäkakkukuusi tehdään, niin ohjeiden seuraaminen on helppoa:
- Voitele kaikki leivät tuorejuustolla. Laita neljään leipään naudan paistia ja granaattiomenansiemeniä ja neljään kylmäsavupaistia ja hienonnettuja yrttejä. Paina täytetyille leiville kannet lopuista leivistä.
- Siisti leipien reunat ohuelti leikkaamalla veitsellä tasaiseksi.
- Jätä yksi leipä kokonaiseksi, se tulee kuusen pohjalle keskelle. Leikkaa yksi leipä kahdeksi kolmioksi, neljä leipää neljäksi kolmioksi ja yksi kahdeksaksi kolmioksi. Leikkaa viimeisestä leivästä puolet kahdeksi ja puolet neljäksi kolmioksi.
- Kokoa kuusi suoraan tarjoiluvadille. Tee kolmioista erikokoisia neliöitä. Pinoa ne päällekkäin aloittaen isoimmasta ja lopettaen pienimpään. Aseta neliöt ristikkäin siten, että kulmat tulevat alla olevan neliön reunojen yli. Kuuseen tulee kuusi kerrosta, päällimmäisessä kerroksessa kolmiot ovat pystyssä, jotta latvaan tulee korkeutta. Sipaise kerrosten väliin tuorejuustoa liimaksi, jotta leivät pysyvät paremmin paikoillaan.
- Vaahdota kuohukerma ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi, mausta suolalla. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja kuorruta kuusi vaahdolla. Voit tasoitella kuorrutusta veitsellä.
- Koristele kuusi: Ripottele pinnalle granaattiomenan siemeniä ja hienonnettuja yrttejä. Tee juustoista pieniä annospaloja ja pistele ne tikuilla kuuseen. Tee halutessasi myös juustotähti kuusen latvaan. Pätki suolatikut ja taita ruisnachot muutamaan osaan. Painele ne kuuseen.
- Tarjoa pikkujoulujen juustopöytänä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
258 kcal
Proteiini
10,9 g
Hiilihydraatti
10 g
Rasva
18,8 g
Tyydyttynyt rasva
10,9 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- cocktailtikkuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.