
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
leivonnaista
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
-
2 prk (à 120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 12 viipaletta (300 g) isoa paahtoleipää
-
½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Punainen täyte
- 30 g etikkapunajuurta
Lohitäyte
- 100 g graavilohta
-
30 g
purjoa hienonnettunaVoit kokeilla myös:
- 1 rkl tuoretta tilliä
- mustapippuria myllystä
Koristeluun
- graavilohta
- varrellisia kapriksia
- sitruuna- tai limettilohkoja
- tuoreita yrttejä tai pieniä salaatinlehtiä
- 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
- 2 prk (à 120 g) Valio Keittiön smetanaa
- 12 viipaletta (300 g) isoa paahtoleipää
- ½ dl Valio Eila® maitojuomaa
Punainen täyte
- 30 g etikkapunajuurta
Lohitäyte
- 100 g graavilohta
- 30 g purjoa hienonnettuna
- mustapippuria myllystä
Koristeluun
- graavilohta
- varrellisia kapriksia
- sitruuna- tai limettilohkoja
- tuoreita yrttejä tai pieniä salaatinlehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Valuta salaattijuusto huolellisesti siivilässä.
- Soseuta salaattijuusto ja smetana leikkuuterällä monitoimikoneessa, kunnes seos on tasaista ja vaahtomaista.
- Ota kuorutetta varten reilu 1 dl seosta sivuun. Siirrä jäljelle jääneestä seoksesta puolet erilliseen kulhoon.
Punajuuritäyte
- Lisää punajuuri paloiteltuna monitoimikoneen kulhoon salaatijuustoseokseen.
- Käytä konetta sen verran, että punajuuri hienontuu.
Lohitäyte
- Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Hienonna purjo tai tilli.
- Lisää ne toiseen salaattijuustotäytteistä.
Kokoaminen ja koristelu
- Kostuta leipäviipaleet maidolla.
- Levitä neljälle leivälle lohitäyte, neljälle punajuuritäyte. Kokoa leivät päällekkäin ja nosta leipäkannet päälle. Paina kevyesti, jotta täyte tasaantuu.
- Kelmuta leivät huolellisesti ja anna vetäytyä jääkaapissa 4 - 5 h tai yön yli.
- Poista kerrosleipien reunat ja leikkaa puoliksi. Kuorruta voileipäleivonnaisten päälipinta ja päädyt, jätä sivuilta täytteet näkyviin. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
258 kcal
Proteiini
8,8 g
Hiilihydraatti
13 g
Rasva
18,8 g
Tyydyttynyt rasva
10,4 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- graavilohta
- varrellisia kapriksia
- sitruuna- tai limettilohkoja
- tuoreita yrttejä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.