Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Voileipäkakkuleivokset

Voileipäkakkuidealla voi tehdä yksilöityjä, suolaisia leivoksia. Ihanat voileipäkakkuleivokset saavat salaattijuustosta sekä kuorrutteen että täytteen. Pienempiin juhliin ohjeella syntyvät kahdeksan leivosta voivat olla juuri se oikea ratkaisu tarjoiluihin.

Voileipäkakkuleivokset
Voileipäkakkuleivokset

Ainesosat

leivonnaista

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 2 prk (à 120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 12 viipaletta (300 g) isoa paahtoleipää
  • ½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon

Punainen täyte

  • 30 g etikkapunajuurta

Lohitäyte

  • 100 g graavilohta
  • 30 g
    purjoa hienonnettuna
    Voit kokeilla myös:
    • 1 rkl tuoretta tilliä
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Koristeluun

  • 0 kg graavilohta
  • 0 kg varrellisia kapriksia
  • 0 kg sitruuna- tai limettilohkoja
  • 0 kg tuoreita yrttejä tai pieniä salaatinlehtiä

Ohje

  1. Valuta salaattijuusto huolellisesti siivilässä.
  2. Soseuta salaattijuusto ja smetana leikkuuterällä monitoimikoneessa, kunnes seos on tasaista ja vaahtomaista.
  3. Ota kuorutetta varten reilu 1 dl seosta sivuun. Siirrä jäljelle jääneestä seoksesta puolet erilliseen kulhoon.

Punajuuritäyte

  1. Lisää punajuuri paloiteltuna monitoimikoneen kulhoon salaatijuustoseokseen.
  2. Käytä konetta sen verran, että punajuuri hienontuu.

Lohitäyte

  1. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Hienonna purjo tai tilli.
  2. Lisää ne toiseen salaattijuustotäytteistä.

Kokoaminen ja koristelu

  1. Kostuta leipäviipaleet maidolla.
  2. Levitä neljälle leivälle lohitäyte, neljälle punajuuritäyte. Kokoa leivät päällekkäin ja nosta leipäkannet päälle. Paina kevyesti, jotta täyte tasaantuu.
  3. Kelmuta leivät huolellisesti ja anna vetäytyä jääkaapissa 4 - 5 h tai yön yli.
  4. Poista kerrosleipien reunat ja leikkaa puoliksi. Kuorruta voileipäleivonnaisten päälipinta ja päädyt, jätä sivuilta täytteet näkyviin. Koristele.

Vinkki

Leikkaa kerrosleivät puolittamisen sijaan neljään osaan. Saat 16 pikkuleivosta. Laita ne tarjolle esim. mataliin paperivuokiin.



Korvaa punajuuret kahdella aurinkokuivatulla tomaatilla ja kahdellla tuoreella tomaatilla (100 g). Poista tuoreista tomaateista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 258 kcal
Proteiini 8,8 g
Hiilihydraatti 13 g
Rasva 18,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • graavilohta
  • varrellisia kapriksia
  • sitruuna- tai limettilohkoja
  • tuoreita yrttejä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search