Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Voisarvet

Voisarviin saadaan kerroksellisuutta kaulimalla voi taikinan sisään ja taittelemalla taikina useampaan kertaan. Voisarvet maistuvat sellaisenaan tai täytettyinä suolaisilla voileipätäytteillä. Kokeile myös herkullisen juustoviipaleen ja hillon kera.

Voisarvet
Voisarvet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 4 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 670 g (10 dl) vehnäjauhoja
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kylmään maitoon. Lisää muna, suola ja jauhot.
  2. Laita taikina jääkaappiin 20 minuutiksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi, n. 50 x 30 cm.
  4. Höylää kylmä voi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Levitä viipaleet taikinalevyn toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli päälle ja kauli hiukan. Taita levy vielä kolmeen osaan ja anna sen levätä jääkaapissa 30 min.
  5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ne ø n. 30 cm kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Voit käyttää apunasi taikinapyörää ja leipoa reunapaloista uudestaan voisarvia.
  6. Jaa levyt 10 - 12 sektoriin. Kierrä ne löyhästi rulliksi leveästä päästä aloittaen.
  7. Siirrä uunipellille leivinpaperille. Taivuta sarvet hieman kaarelle.
  8. Kohota liinan alla 25 min. Voitele munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
  9. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 12 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 293 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 34,9 g
Rasva 13,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search