Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vuohenjuustolasagne

Tämä valkoinen lasagne - lasagne bianco - kätkee sisälle vain valkoisia raaka-aineita: maitoa, vuohenjuustoa, valkoista parsaa ja pastaa. Maku on herkullinen, sanoisiko valkoinen? Kokeile sinä.

Vuohenjuustolasagne
Vuohenjuustolasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g tuoretta, valkoista parsaa
  • 250 g sipulia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 500 g vuohenjuustoa
  • 12 lasagnelevyä

Valkokastike

  • 1 l
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Kiehu® maitojuoma 1 l
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria

Paistamiseen

  • 2 rkl pinjansiemeniä

Ohje

  1. Kuori parsojen alaosat ja poista tarvittaessa kovat kannat. Leikkaa parsat hieman vinoittain viipaleiksi.
  2. Leikkaa sipulit muutaman sentin mittaisiksi viipaleiksi.
  3. Sulata voi paistinpannulla, lisää sipulit ja parsat. Kuullota. Mausta suolalla.
  4. Kaada päälle valkoviini ja sitruunan kuoriraaste. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes irtoneste on poistunut. Mausta pippurilla. Nosta sivuun.
  5. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Murenna viipaleet osiin (jätä halutessasi joitakin viipaleita kokonaisiksi pinnalle - ks. kuva).
  6. Valmista valkokastike.
  7. Levitä lasagnevuoan pohjalle ensin kasviksia, sitten vuohenjuustoa. Levitä päälle kastiketta. Lado päälle 3-4 lasagnelevyä - vuoan koosta riippuen. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle kastiketta ja vuohenjuustoa.
  8. Painele lasagnelevyjä hieman alas, jotta kosteus jakaantuu tasaisesti.
  9. Kypsennä 175 asteessa 35 min. Lisää pinjansiemenet ja jatka kypsennystä vielä 20 - 25 min.
  10. Anna lasagnen vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.

Valkokastike

  1. Kuumenna n. 8 dl maitojuomaa kattilassa. Sulata joukkoon tuorejuusto.
  2. Sekoita loppuun maitojuomaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää suurus samalla sekoittaen kiehuvaan nesteeseen. Jatka sekoittamista, kunnes seos taas kiehuu.
  3. Lisää viini ja mausteet. Keitä pari min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 149 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 8,7 g
Rasva 8,9 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search