Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g tuoretta, valkoista parsaa
- 250 g sipulia
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 500 g vuohenjuustoa
- 12 lasagnelevyä
Valkokastike
-
1 l
Valio Kiehu® maitojuomaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
Paistamiseen
- 2 rkl pinjansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Kuori parsojen alaosat ja poista tarvittaessa kovat kannat. Leikkaa parsat hieman vinoittain viipaleiksi.
- Leikkaa sipulit muutaman sentin mittaisiksi viipaleiksi.
- Sulata voi paistinpannulla, lisää sipulit ja parsat. Kuullota. Mausta suolalla.
- Kaada päälle valkoviini ja sitruunan kuoriraaste. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes irtoneste on poistunut. Mausta pippurilla. Nosta sivuun.
- Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Murenna viipaleet osiin (jätä halutessasi joitakin viipaleita kokonaisiksi pinnalle - ks. kuva).
- Valmista valkokastike.
- Levitä lasagnevuoan pohjalle ensin kasviksia, sitten vuohenjuustoa. Levitä päälle kastiketta. Lado päälle 3-4 lasagnelevyä - vuoan koosta riippuen. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle kastiketta ja vuohenjuustoa.
- Painele lasagnelevyjä hieman alas, jotta kosteus jakaantuu tasaisesti.
- Kypsennä 175 asteessa 35 min. Lisää pinjansiemenet ja jatka kypsennystä vielä 20 - 25 min.
- Anna lasagnen vetäytyä 15 - 20 min ennen tarjoilua.
Valkokastike
- Kuumenna n. 8 dl maitojuomaa kattilassa. Sulata joukkoon tuorejuusto.
- Sekoita loppuun maitojuomaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää suurus samalla sekoittaen kiehuvaan nesteeseen. Jatka sekoittamista, kunnes seos taas kiehuu.
- Lisää viini ja mausteet. Keitä pari min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
149 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
8,7 g
Rasva
8,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua valkopippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.