Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Wokattu kesäkeitto

Kesäkeitto on suomalainen klassikko, jonka suosion salaisuutena on kauden parhaat raaka-aineet. Kesäkeiton aineksista valmistat myös nopean ja herkullisen wokin.

Wokattu kesäkeitto
Wokattu kesäkeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g kukkakaalia
  • 2 isoa (300 g) porkkanaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 50 g retiisejä
  • 300 g keitettyjä varhaisperunoita
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 4 kesäsipulin vartta
  • 0 kg lehtipersiljaa

Ohje

  1. Murra kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pituussuunnassa lastuja.
  2. Leikkaa sokeriherneet vinosti kahteen osaan. Puolita retiisit ja perunat.
  3. Valmista kesäkeitto wokkipannussa, muurinpohjapannussa tai isossa, korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuumenna pannussa Oivariini. Lisää ensin kukkakaali ja porkkana. Lisää muutaman minuutin kuluttua sokeriherneet, retiisit ja perunat. Sekoittele varoen, etteivät kasvikset rikkoudu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lisää ruokakerma, kun kasvikset ovat pehmenneet hiukan, mutta niissä on vielä purutuntumaa. Kuumenna.
  5. Ripottele pinnalle hienonnettua kesäsipulia ja lehtipersiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 78 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 7,3 g
Rasva 4,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • lehtipersiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search