Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja ja täyte
-
40 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 125 g cookie-keksejä
-
5 prk (à 480 ml)
Valio Jäätelöfabriikki jäätelöä, valitse lempimakusiPyöräytimme sekaisin vaniljakermajäätelöä, suussasulavaa kinuskikastiketta ja ihanasti rouskuvia toffeepaloja. Syntyi jotakin aivan kreisin hyvää! Valio…
Koristelu
- 200 g sokerimassaa
- 0 kg karamelleja ja mansikkapopcornia
- 0 kg elintarvikeväriä (ja syötävää kimallesuihketta)
- 0 kg cocktailtikkuja
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 16cm) reunan ja pohjan väliin.
- Sulata voi, rouhi keksit. Yhdistä ja painele kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.
- Värjää jäätelöä halutessasi pastellisävyin (punainen, lila ja turkoosi). Anna jäätelön pehmetä hetki ja sekoita pieni määrä elintarvikeväriä jäätelöön. Paras värjäystulos tulee valmiiksi pastellin sävyisiin tai valkoiseen jäätelöön. Älä sekoita aivan tasaiseksi, jäätelö saa jäädä marmoroiduksi.
- Lusikoi jäätelöitä vuorotellen vuokaan. Ripottele karamelleja ja popcornia kakun sekaan. Nosta kakku peitettynä pakastimeen jäätymään.
- Tee sokerimassasta yksisarviselle sarvi ja korvat. Voit käyttää haluamaasi väriä tai suihkuttaa sarven ja korvat kulta- tai hopeasuihkeella kuten kuvassa.
- Pyöritä sarvea varten kaksi tankoa, jotka kapenevat toiseen päähän. Kieritä sitten tangot toistensa ympärille. Paina sarven paksuun päähän tikku, jolla sarvi pysyy kakussa pystyssä. Voit käyttää paksua cocktailtikkua tai tikkari-/jäätelötikkua. Anna sarven kuivua yön yli.
- Leikkaa korvia varten kaksi isompaa ja kaksi pienempää kolmiota. Liimaa pienemmät kolmiot tipalla vettä isompien kolmioiden päälle ja taivuta kolmiot paksusta päästä kuperiksi. Työnnä korviin tikut. Anna korvien kuivua yön yli. Korvat pitävät hyvin kuperan muotonsa, jos kuivatat ne esim. pienen lasin sisässä.
- Tee juuri ennen tarjoilua sokerimassasta vielä silmät yksisarviselle. Pyöritä sokerimassaa ohueksi tangoksi. Katkaise muutama pätkä tangosta ripsiksi. Paina ne silmien ulkoreunaan.
- Paina sarvi, korvat ja silmät paikalleen. Laita popcorneja tai karamelleja etuhiuksiksi. Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
258 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
29,3 g
Rasva
13,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- karamelleja
- elintarvikeväriä
- cocktailtikkuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.