Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Yön yli siemensämpylät

Uunituore sämpylä ilahduttaa viikonloppuaamuisin. Tämä sämpylätaikina vain sekoitetaan lusikalla ja jätetään yön yli huoneenlämpöön tekeytymään. Rouhean rapeakuoriset sämylät saavat olla rustiikkisen näköisiä, joten pyörittelyäkään ei vaadita, vaan taikinan voi paloitella rouheasti veitsellä.

Yön yli siemensämpylät
Yön yli siemensämpylät

Ainesosat

sämpylää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl erilaisia siemeniä esim. auringonkukan tai kurpitsan
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1½-2 tl suolaa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl vaaleaa siirappia
  • 5 dl Oddlygood® kaurajuomaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää siirappi ja kaurajuoma, sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Peitä kulho. Anna kohota pöydällä yön yli, n. 12 h.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle.
  4. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna. Leikkaa 8-12 tasakokoista palaa. Nosta palat leivinpaperille uunipellille.
  5. Paista 225 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 268 kcal
Proteiini 9,4 g
Hiilihydraatti 30,7 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 3,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search