Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Yrttisiika & sitrussalaatti

Keväinen yrttisiika on "pikaruokaa" parhaimmillaan. Paistettu, rapeanahkainen kala tarjoillaan pehmeän hapokkaan sitrussalaatin kanssa. Tätä on pakko kokeilla!

Yrttisiika & sitrussalaatti
Yrttisiika & sitrussalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2-3  (n. 600 g) siikafileetä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ punaista chiliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon

Sitrussalaatti

  • 2 limeä
  • 1 appelsiini
  • 1 verigreippi
  • ½ punaista chiliä
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • tuoretta basilikaa
  • 2-3  (n. 600 g) siikafileetä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 30 g Valio voita
  • ½ punaista chiliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa

Sitrussalaatti

  • 2 limeä
  • 1 appelsiini
  • 1 verigreippi
  • ½ punaista chiliä
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista ensin sitrussalaatti: Pese limetit lämpimällä vedellä ja harjalla. Raasta niiden pintakuori. Laita sivuun odottamaan. Leikkaa hedelmät kalvottomiksi lohkoiksi. Laita kulhoon. Purista mehu kalvoista lohkojen päälle. Mausta hienonnetulla chilillä, sokerilla ja suolalla. Lisää joukkoon hienonnettua basilikaa juuri ennen tarjoilua.
  2. Poista siikafileistä tarvittaessa ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle limetin raaste (ja hienonnettu chili) ja ruohosipuli.
  3. Paista pannulla voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes kala on juuri ja juuri kypsä. Käännä fileet.
  4. Kaada pannulle kerma ja anna kiehahtaa.
  5. Tarjoa heti sitrussalaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 89 kcal
Proteiini 7,3 g
Hiilihydraatti 3 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1