
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h 7 min
Yhteensä
3 h 37 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1¼ dl ruisjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte ja päällys
- 3 liivatelehteä
- 3 dl (180 g) puolukoita
- 1 dl sokeria
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- nonparelleja (sydämen muotoisia)
Pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1¼ dl ruisjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte ja päällys
- 3 liivatelehteä
- 3 dl (180 g) puolukoita
- 1 dl sokeria
- 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 250 g Valio maitorahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- nonparelleja (sydämen muotoisia)
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 6 - 7 min.
- Kumoa kypsä pohja sokerilla tai seesaminsiemenillä sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.
- Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta puolukat. Mausta sose sokerilla. Kuumenna 1/2 dl puolukkasoseesta. Liuota siihen liivatelehdet. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, n. 5 min
- Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista makeus.
- Jaa kääretorttulevy puoliksi. Levitä puolet täytteestä toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle. Levitä loppu täyte pintaan. Koristele nonparelleilla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Jaa 20 leivokseksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
200 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
31,7 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2,3 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.