Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
13 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaBlinit
-
3 dl
Valio Gefilus® Kefir juomaa maustamatonTue vatsan hyvinvointia! Valio Gefilus® Kefir on koko perheelle sopiva juotava välipala. Nauti raikas juoma…
- 2 dl tattarijauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 1 dl olutta
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Sienisalaatti
- 200 g suolasieniä
- 1 sipuli
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
½ dl
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg mustapippuria myllystä
Mädillä täytetyt munat
- 6 kananmunaa
- 100 g kirjolohen mätiä
-
1 dl
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl tuoretta tilliä
- 0 kg mustapippuria myllystä
Smetanakurkut
- 4 venäläistä suolakurkkua
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- ¼ dl hunajaa
Lisäksi
- 0 kg leikkeleitä
- 0 kg säilykekaloja
- 0 kg hapankaalia ja/tai pikkelöityjä kasviksia
Jaa resepti
Ohje
Blinit
- Sekoita kefiiri ja tattarijauhot kulhossa. Anna tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä n. 12 h.
- Sekoita taikinaan vehnäjauhot, suola, keltuaiset ja olut. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.
- Paista blinit molemmin puolin miedolla lämmöllä reilussa voissa blini- tai lettupannussa.
Sienisalaatti
- Liota tai huuhtele sieniä tarvittaessa mikäli ne ovat liian suolaisia. Hienonna sienet ja sipuli. Vaahdota kerma ja crème fraîche. Yhdistä ainekset ja mausta pippurilla.
Mädillä täytetyt munat
- Keitä munat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä ylmän veden alla. Kuori ja puolita. Vaahdota crème fraîche. Yhdistä ainekset, mäti valutettuna. Tarkista suola. Lusikoi seosta kananmunien päälle.
Smetanakurkut
- Leikkaa kurkut neljään osaan. Valuta päälle notkistettua smetanaa ja hunajaa.
Zakuska-pöydän kokoaminen
- Laita pöytään tarjolle kuumat blinit, sienisalaatti, täytetyt munat ja smetanakurkut. Täydennä tarjoilua esim. graavikalalla, savusilakoilla, lihaleikkeleillä, hapankaalilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
158 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
8,7 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- mustapippuria myllystä
- leikkeleitä
- säilykekaloja
- hapankaalia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.