Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
17 h
Yhteensä
17 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3.83
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3 l
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
- 1 tl juustonjuoksutinta
- 1 tl siirappia
- ripaus suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin lyhyt juhannusjuuston valmistusvideo:
- Lämmitä maito kattilassa lypsylämpimäksi (37 - 39 astetta). Nosta kattila lieden sivuun. Sekoita joukkoon juustonjuoksutin. Anna tekeytyä 1 h.
- Nosta kattila takaisin liedelle. Tee puulastalla tai veitsellä maitoon pohjaa myöden viilto pysty- ja vaakasuuntaan.
- Keitä juustomassaa hiljalleen keskilämmöllä 4 - 6 h. Sekoita silloin tällöin reunoilta, jotta seos ei tartu kiinni. Peitä väljästi kannella mikäli liemi haihtuu liian voimakkaasti. Juhannusjuusto on valmista, kun liemen väri on muuttunut oranssihtavaksi ja juustomassa on saostunut suupaloiksi.
- Mausta valmis juhannusjuusto siirapilla ja suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- Tarjoa kylmänä jälkiruokana tai huikopalana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
70 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
4,9 g
Rasva
4,2 g
Tyydyttynyt rasva
2,6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.