Siirry sisältöön
Kurpitsaleipä

Raaka-aine

Nyt kokataan kurpitsaa!

Upean väriset ja herkulliset talvikurpitsat ovat syksyllä parhaimmillaan. Tässä vinkit kurpitsoiden käsittelyyn sekä reseptit, joilla kokkaat ja leivot ihania kurpitsaruokia ja -leivonnaisia.



Tip icon

Tiesitkö tämän kurpitsasta?

  • Kurpitsat jaetaan talvi- ja kesäkurpitsoihin. Talvikurpitsat ovat kovakuorisia ja ne käytetään täysikasvuisina. Pehmeäkuoriset kesäkurpitsat syödään keskenkasvuisina.
  • Talvikurpitsoissa on A- ja C-vitamiineja ja kaliumia. Kurpitsansiemenet taas sisältävät foolihappoa ja K-vitamiinia ja rautaa. Kurpitsan siemenet voi itse paahtaa uunissa tai pannulla ja käyttää vaikkapa mysliin.
  • Kurpitsa on hyvä kuidun lähde.
  • Kokonainen kurpitsa säilyy parhaiten +8 – +12 asteen lämmössä.
  • Lajikkeesta riippuen kurpitsa voi painaa parista kilosta satoihin kiloihin.


Search