Oppitunti
Näin valmistuu herkullinen fudge
Fudge on ehkäpä suosituimpia itse tehtyjä makeisia. Eikä ihme, sillä kermakaramellin silkinpehmeä koostumus ja herkullinen maku ovat jotain kerrassaan ihanaa.
Pieneksi herkuksi kahvipöytään, lahjaksi ystävälle tai nautittavaksi viltin alle. Itse tehty fudge on monen paikan herkku, ja varsin helppo valmistaa myös itse. Kiirehtiä ei kuitenkaan kannata, sillä fudgemassan pitää saavuttaa 116 asteen lämpötila. Varmimmin onnistut, kun mittaat lämpötilan digitaalisella lämpömittarilla.
Tämän reseptin ja videon vinkkeineen tarjoaa Valion koekeittiö.
Fudgen valmistamiseen tarvitset
- 200 g valkosuklaata
- 3 dl sokeria
- 3 dl Valio Luomu™ kuohukermaa
- ½ dl vaaleaa siirappia
- 50 g Valio Luomu™ voita
- 1 tl sormisuolaa