Parsa on kevään lempein raaka-aine
Parsakauden alkaminen on ensimmäisiä merkkejä nurkan takana odottavasta kesästä. Tässä herkulliset parsareseptit sekä helpot ohjeet parsan käsittelyyn!
Parhaat parsaruoat arkeen ja juhlaan
Kevään lempein raaka-aine parsa taipuu moneen aina alkuruoista pääruokiin. Sesongin herkullisin alkuruoka on samettinen sitruunalla ryyditetty parsakeitto. Simppeli parsapasta, raikas pasta primavera sekä klassinen parsarisotto toimivat paitsi alkuruokana, myös pääruokana.
Jos mielesi tekee jotain rennompaa, kokeile parsalla aateloituja nakkipiiloja, parsa-flatbreadeja tai grillattua parsasalaattia! Brunssilla maistuvat mehevä parsapiirakka sekä parsagalette. Valkoisessa pizzassa toimii myös tuoreparsa.
Lisukkeistaan parsa tunnetaan
Klassisin lisuke parsalle on hollandaisekastike. Jos haluat uusia makuelämyksiä, kokeile parsaa crème fraîche-aiolin tai appelsiinilla maustetun Maltaice-kastikkeen kera. Yksi keväisimmistä parsaresepteistä on sitruunainen parsapelti.
Näin säilytät parsaa oikein
Parsa on parhaimmillaan mahdollisimman pian sadonkorjuun jälkeen. Älä siis aikaile, vaan kokkaa parsanippu hetimmiten. Kotona parsa kannattaa kääräistä kosteaan keittiöpyyhkeeseen ja säilyttää jääkaapin vihanneslokerossa erillään voimakkaan hajuisista raaka-aineista.