Siirry sisältöön

Raaka-aine

Peruna on parasta

Peruna on kiistatta yksi suomalaisten keittiöiden peruspilareista. Eikä ihme, sillä ympäri vuoden saatavasta perunasta valmistuvat herkut niin arkeen kuin juhlaan.

Arkiruokaa perunasta

Peruna on helppoa ja edullista arkiruokaa parhaimmillaan. Perhe ja lompakko kiittävät, kun pyöräytät perunasta pyttipannua, lihaperunasoselaatikkoa, kiusauksen, vuokaruokia, perunasosekeittoa tai uuniperunoita.

Viikonlop­pu­ruokaa perunasta

Peruna ei ole vain arkiruokaa, sillä siitä syntyvät myös taivaalliset viikonloppuherkut ja lisukkeet juhlaruokiin. Valitse viikonloppuaterialle esimerkiksi kermaperunat, tryffeliranskalaiset, juhlavat annanperunat, rosmariinilla maustetut rosmariiniperunat tai suositut hasselbackan perunat. Tästä löydät reseptit myös kesän suosikkeihin: rakastettuihin uusiin perunoihin niin grillissä kuin hölskytettynäkin.

Tip icon

Tiesitkö tätä perunasta?

  • Perunalajike kannattaa aina valita käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi uuniperunaksi sopii jauhoinen Rosamunda ja keitettäväksi, salaatteihin ja laatikkoruokiin kiinteämpi Siikli.
  • Perunoiden malto tummuu, kun se joutuu kosketuksiin ilman kanssa. Kuori siis perunat juuri ennen kypsennystä tai laita kuoritut perunat odottamaan kylmään veteen.
  • Perunan erilaiset käyttötavat eivät rajoitu vain ruokaan, sillä perunasta valmistetaan myös viinaa, kuten vodkaa.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1