
Peruna on parasta
Peruna on kiistatta yksi suomalaisten keittiöiden peruspilareista. Eikä ihme, sillä ympäri vuoden saatavasta perunasta valmistuvat herkut niin arkeen kuin juhlaan.
Arkiruokaa perunasta
Peruna on helppoa ja edullista arkiruokaa parhaimmillaan. Perhe ja lompakko kiittävät, kun pyöräytät perunasta pyttipannua, lihaperunasoselaatikkoa, kiusauksen, vuokaruokia, perunasosekeittoa tai uuniperunoita.

Tofupyttipannu

Mehevä kala-perunavuoka

Jauhelihauuniperunat

AURA tonnikalatäytteiset uuniperunat

Nikkarin vuoka

Mökkilohi

Pinaattinen Mifu-perunakiusaus

Jauheliha-perunasosepelti

Lihaperunasoselaatikko

Mäiskypottuvuoka

Kinkkukiusaus

Nakkeja ja perunaa

Perunasosekeitto

Peruna-kukkakaali tikka masala

Paimenen paistos broilerista
Perunamuusista on moneksi
Perunamuusi on ikisuosikki, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Parhaimmillaan perunamuusi on erilaisten liha- ja kalaruokien lisukkeena, mutta muusi sopii moneen muuhunkin, kun tuunaat perinteistä muusia esimerkiksi juustolla, ruohosipulilla tai muilla juureksilla. Äläkä unohda maitojauheesta syntyvää perunamuusia. Se pelastaa mökkiolosuhteissa ja silloin, kun maitoa ei ole jääkaapissa.
Viikonloppuruokaa perunasta
Peruna ei ole vain arkiruokaa, sillä siitä syntyvät myös taivaalliset viikonloppuherkut ja lisukkeet juhlaruokiin. Valitse viikonloppuaterialle esimerkiksi kermaperunat, tryffeliranskalaiset, juhlavat annanperunat, rosmariinilla maustetut rosmariiniperunat tai suositut hasselbackan perunat. Tästä löydät reseptit myös kesän suosikkeihin: rakastettuihin uusiin perunoihin niin grillissä kuin hölskytettynäkin.
Perunaa salaattiin
Perunasalaatti on grillikauden, vapun ja uudenvuoden juhlien klassikko. Nauti perinteistä perunasalaattia nakkien, makkaran tai grilliruoan seurana tai nujerra nälkä tuhdilla salaatilla, kuten vihreällä Green goddess -salaatilla, ruokaisalla peruna-parsasalaatilla tai pekonilla höystetyllä maalaissalaatilla.
Tiesitkö tätä perunasta?
- Perunalajike kannattaa aina valita käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi uuniperunaksi sopii jauhoinen Rosamunda ja keitettäväksi, salaatteihin ja laatikkoruokiin kiinteämpi Siikli.
- Perunoiden malto tummuu, kun se joutuu kosketuksiin ilman kanssa. Kuori siis perunat juuri ennen kypsennystä tai laita kuoritut perunat odottamaan kylmään veteen.
- Perunan erilaiset käyttötavat eivät rajoitu vain ruokaan, sillä perunasta valmistetaan myös viinaa, kuten vodkaa.