Raaka-aine
Monipuoliset sienet
Syksy tuo luontoon kauniit värit, kirpakat aamut ja metsässä poimijoita odottavan sienisadon. Tässä vinkit sienien käsittelyyn sekä tietenkin herkulliset sienireseptit!
Ruokaa sienistä
AURA lihapulla-sienipannu
Kantarellilasagne
Kantarellipasta
Metsäsieniohratto
Patikoijan sienimuhennos
Broileri-sienipasta
Balsamico-valkosipulipaahdettu sienikastike
Korvasienikeitto
Juustoinen sienirisotto
Sienisalaatti
Jauheliha-sienipihvit
Lohi-herkkusienipasta
Metsäsienimuhennos
Juustoinen sieni-munakasrulla
Yrtti-sienipasta
Sienipiirakka ja muut leivonnaiset
Tiesitkö tämän sienistä?
- Sienet sisältävät runsaasti kuitua.
- Sienissä on B- ja D-vitamiineja. Kantarellissa on lisäksi A-vitamiinin esiastetta.
- Sienet sisältävät kivennäisaineita, kuten rautaa, kaliumia ja seleeniä.
- Sieni ei ole kasvi vaan itiöemä.
- Sienet kannattaa käsitellä ripeästi poimimisen jälkeen, koska ne pilaantuvat nopeasti.
- Riippuen sienestä ne voi säilöä pakastamalla, kuivaamalla tai suolaamalla.
- Sienet kannattaa kuumentaa ennen pakastamista.