Raaka-aine
Monipuoliset sienet
Syksy tuo luontoon kauniit värit, kirpakat aamut ja metsässä poimijoita odottavan sienisadon. Tässä vinkit sienien käsittelyyn sekä tietenkin herkulliset sienireseptit!
Ruokaa sienistä

AURA lihapulla-sienipannu

Kantarellilasagne

Kantarellipasta

Metsäsieniohratto

Patikoijan sienimuhennos

Broileri-sienipasta

Balsamico-valkosipulipaahdettu sienikastike

Korvasienikeitto

Juustoinen sienirisotto

Sienisalaatti

Jauheliha-sienipihvit

Lohi-herkkusienipasta

Metsäsienimuhennos

Juustoinen sieni-munakasrulla

Yrtti-sienipasta
Sienipiirakka ja muut leivonnaiset
Tiesitkö tämän sienistä?
- Sienet sisältävät runsaasti kuitua.
- Sienissä on B- ja D-vitamiineja. Kantarellissa on lisäksi A-vitamiinin esiastetta.
- Sienet sisältävät kivennäisaineita, kuten rautaa, kaliumia ja seleeniä.
- Sieni ei ole kasvi vaan itiöemä.
- Sienet kannattaa käsitellä ripeästi poimimisen jälkeen, koska ne pilaantuvat nopeasti.
- Riippuen sienestä ne voi säilöä pakastamalla, kuivaamalla tai suolaamalla.
- Sienet kannattaa kuumentaa ennen pakastamista.