Siirry sisältöön

Sesonki

Parhaat keitot arkeen 

Vauhdilla valmistuvat keitot ilahduttavat arkikokkaajaa. Tuo lämpöä päivään ja kokkaa reilu kattilallinen omaa lempikeittoasi! 

Lohikeitot 

Lohikeitto on kotimaista arkiruokaa parhaimmillaan. Osa keittää sopan kirkkaaseen liemeen, osa tykkää enemmän kermaisesta keitosta. Oli tyyli mikä tahansa, lohikeitto sopii niin lounaaksi kuin päivälliseksikin. Lohikeittoa voi hyvin myös muunnella omaan makuun sopivaksi lisäämällä liemeen erilaisia mausteita, tomaattipyrettä tai vaikka AURA®-juustoa. Itänaapurin puolella keitto maustetaan tuliseksi ja viimeistellään sitruunaisella smetanalla. 


Muut kalakeitot 

Tuhansien järvien maassa riittää roppakaupalla muitakin kaloja, joista saa maistuvaa soppaa. Kalastajan keittoon uppoavat kaikenlaiset itse pyydetyt tai kaupan kalatiskiltä löytyneet kalat ahvenesta haukeen. Leppäsavukalakeiton upean savuinen maku syntyy puolestaan leppäsavusulatejuustosta ja valmiiksi savustetusta kalasta, jonka voi valita mielensä mukaan. Talven suosituin kalakeitto valmistuu mateesta. Kesällä maistuu kirkaslieminen ahvenkeitto, jossa pääroolissa ovat ahvenet ja kesän kasvikset. Raikkaan aurinkoinen keitto viimeistellään tillillä maustetulla crème fraîchella.


Pastakeitot 

Pastan lisääminen keittoon on italialainen tapa, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tuoretortelloneista valmistettava soppa on erityisen helppo arkikeitto, jonka kokkaaminen vie vain muutaman minuutin. Ruokaisan keiton mehevä maku syntyy valmiista tomaattikastikkeesta ja tuoremakkarasta. Tunnetuin italialainen pastakeitto on minestrone, joka sisältää reippaasti erilaisia kasviksia. Vihreä minestrone tuo värillään ripauksen kevättä keittiöön, oli vuodenaika mikä tahansa.


Jauhelihakeitot 

Jauhelihakeitto on etenkin lapsiperheiden ehdoton arkilemppari. Klassikkokeittoon on helppo saada vaihtelua maustamalla liemi sulatejuustolla tai texmex-tyylisillä mausteilla. Keittoa voi tuunata myös vaihtamalla perinteiset perunat pastaan. Arjen kiireissä auttavat pakastealtaasta napatut, valmiiksi suikaloidut kasvikset sekä keiton kypsentäminen mikrossa.


Lisämakua keittoihin 

Ripotteet eli rouskuvat tai kermaiset keiton päälliset viimeistelevät keiton ja tuovat ruokaan sekä makua että tekstuuria. Kokeile keiton päällä ainakin näitä: 

  • Erilaiset pestot 
  • Créme fraîche tai smetana 
  • Raejuusto 
  • Paahdetut pähkinät
  • AURA®-juustomuru tai salaattijuustomuru 

Kasviskeitot ja linssikeitot 

Kasviskeitoissa on valinnanvaraa! Kasvissopan tekeminen on hyvä aloittaa kasvisten paahtamisella, niin keittoon syntyy erityisen syvä maku. Jos keittoa tekee isomman satsin, voi kasvikset paahtaa uunipellillä. Paahdettujen kasvisten pariin sopivat hyvin linssit, mutta myös muita kasviproteiineja kannattaa kokeilla. Erityisen suunmyötäistä keitosta saa, kun kasvikset surauttaa lopuksi sauvasekoittimella soseeksi. Sosekeittojen kanssa maistuu tuore leipä. 


Kanakeitot ja lihakeitot 

Lämmittävä kanakeitto, täyteläinen lapinukon riistalihakeitto ja helppo siskonmakkarakeitto ovat täydellisiä ruokia kylmempään säähän. Riisiä sisältävä kanakeitto on mukavan ruokaisa arkikeitto, joka viimeistellään tuoreella timjamilla. Lapinukon keitossa ilahduttavat pohjoiset maut leipäjuustosta puolukoihin, siskonmakkarakeittoon lisämakua tuo Koskenlaskija.


Borssikeitto 

Pirteän punainen borssikeitto on yksi tunnetuimmista itäeurooppalaisista ruoista. Vaikka keitto on vaikeasti valmistettavan ruoan maineessa, älä anna ennakkoluulojen lannistaa. Helppo ja edullinen keitto maistuu myös arkena. Nopea arkiborssi valmistuu hyödyntämällä etikkapunajuuria, ja monitoimikoneen avulla myös perinteinen borssi onnistuu suit sait sukkelaan. Keiton voi viimeistellä smetanalla, kinkulla tai molemmilla.  


Pasta bolognese

ihan paras arki

Ravintolaillalliset, lomat ja juhlat ovat mukavaa vaihtelua, mutta monen mielestä parasta on ihan tavallinen arki. Kurkkaa kaikki arkea helpottavat reseptit ja vinkit!

Search