Itsenäisyyspäivän menu
Mitä ruoaksi itsenäisyyspäivänä? Tässä viisi valmista menuehdotusta, joista löydät reseptit erilaisiin hetkiin: rentoihin, juhlaviin ja niihin, kun haluat syödä hyvin ilman tuntien uurastusta keittiössä.
Linnan juhlat kotisohvalta
Kokoa käden ulottuville näyttävät tarjoilut pienistä, helposti naposteltavista suupaloista. Näistä herkuista löytyy jokaiselle mieluisaa pikkusuolaista, ja vielä voi napata makeansuolaiset kanelicrostinit jälkipalaksi. Palan painikkeeksi läpi juhlaillan sopii glögillä maustettu cocktail tai mocktail.
Itsenäisyyspäivä rennosti
Rento, mutta herkullinen itsenäisyyspäivän menu syntyy pizzabuffetista, jossa maistuvat pohjoismaiset maut: kylmäsavulohi, poro ja juurekset. Kun pääruokana tarjoillaan jotain näinkin herkullista, alkuruokaa ei kaivata. Oivallinen päätös aterialle on piparitaikinajäätelö tai maustekakkudonitsit.
Helppo ja nopea itsenäisyyspäivän menu
Tämän menun valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise. Muutamasta raaka-aineesta valmistuva mätidippi valmistuu vartissa ja Lapinukon keitto porisee kattilassa tarjoilukuntoon reilussa puolessa tunnissa. Maistuisiko jälkiruoaksi raikas lakka-ruisherkku, mehevät uunipäärynät vai täyteläinen suklaajuustokakku?
Itsenäisyyspäivän juhlamenu
Itsenäisyyspäivän juhlava menu startataan arvoisellaan lohitartarilla, joka tarjoillaan piparjuurismetanan kera. Pääruoaksi valmistetaan poronkäristystä ja ruskistettua pottuvoita. Ateria viimeistellään raikkaan marjaisalla valkosuklaajäätelöllä tai silkinpehmeällä puolukka panna cottalla.
Koko perheen itsenäisyyspäivämenu
Menu lasten makuun maistuu myös pienille juhlijoille. Munavoilautaan voi dippailla lasten suosikkeja, kuten karjalanpiirakoita ja pikkutomaatteja. Pääruoaksi tarjoillaan papan hirvipataa tai isoäidin lihapullia, joiden ruskea kastike valmistuu simppelisti lämmittämällä. Jälkiruokana maistuu ehkäpä marjaisa maitosuklaajuustokakku, hauskat jäätelöviinerit tai perinteinen vispipuuro.
Hyvää itsenäisyyspäivää!