Siirry sisältöön

Sesonki

Joulun bistromenu 

Elegantti ja konstailematon joulumenu yhdistelee uusia ideoita ja ranskalaisia klassikoita. 

Alkuun 

Juhlailta startataan kilistelemällä alkoholittomalla mocktaililla ja maistelemalla pieniä cocktail-paloja. Glögimuuli on raikas alkumalja, joka valmistuu helposti vaaleasta Hehku-juomasta ja saa pirteyttä inkivääristä ja limestä. Tarjoile juoma kauniista laseista ja viimeistele tuoreella mintulla. Keveän drinkin pariksi sopivat täyteläiset, suolatuilla pistaaseilla ja pirteällä granaattiomenalla täytetyt mascarponetaatelit. 

Pääruoaksi  

Kuhaa meunière eli myllärin kuha on ranskalainen bistroruokaklassikko. Hienostuneesta maustaan huolimatta ruoka on helppo valmistaa. Kevyesti jauhotetut kuhafileet paistetaan voissa kauniin ruskeiksi, ja kapriksilla, persiljalla ja sitruunalla maustettu voikastike pyöräytetään samalla pannulla. Kalaruoan kaveriksi ja aterian liharuoaksi sopii täyteläinen tartar, joka tarjoillaan kipakan dijonsmetanan kanssa. Ruokaan kannattaa käyttää mahdollisimman tuoretta ja laadukasta sisäpaistia. Tartar viimeistellään perinteiseen tyyliin kananmunan keltuaisilla. 

Jaettavaksi ja sivuun 

Pääruokien kanssa maistuvat tutut jouluiset lisukkeet tuoreilla tavoilla tuunattuina. Perunat saavat uuden, juhlavamman muodon, kun ne paahdetaan uunissa tikkuperunoiksi ja maustetaan tryffeliöljyllä. Ihanan rapsakat tryffeliranskalaiset viimeistellään ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä ja voimakkaalla juustolla. Jouluinen klassikko rosolli pikkelöidään glögiliemessä ja tarjoillaan pehmeältä vaahtopediltä, jossa maistuu juuri sopivasti aromikas AURA®-juusto.  

Välijuustot 

Kun pöydän ääressä nautiskellaan pitkään, kannattaa ruokalajien välissä tarjota ranskalaiseen tyyliin välijuustoja. Juustot tarjoavat pehmeän siirtymän täyteläisistä pääruoista makeisiin jälkiruokiin ja tasapainottavat ateriaa. Jouluisen aterian juustoiksi käyvät esimerkiksi Alppi Kreivi® ja Keisarinna®, joiden vivahteikkaat maut sopivat loistavasti yhteen itse tehdyn, muutamasta raaka-aineesta sekoitetun hapankirsikkahillokkeen kanssa.

Jälkiruoaksi  

Bistromenun jälkiruoissa ilahduttavat mainioiden makujen lisäksi erilaiset tekstuurit ja lämpötilat. Pehmeä pannacotta rapeilla kauralastuilla, lämpimät uunipäärynät ja itse tehty jäätelö täydentävät toisiaan ja luovat aterian päätökseen harmonisen kokonaisuuden. Laadukkaalla oliiviöljyllä ja sormisuolalla viimeistelty vaniljapannacotta yllättää syöjät suolaista ja makeaa yhdistelevällä maullaan. Uunissa paahtuneet päärynät maustetaan AURA juustolla, tuoreella timjamilla ja hunajalla. Jälkiruokahetken kruunaa marjainen valkosuklaajäätelö, joka viimeistellään paahdetulla valkosuklaalla.

kahvin kanssa  

Kun juhlailta jatkuu kynttilöiden valossa pitkään, kannattaa kahvin kanssa laittaa tarjolle monenlaista sorttia makeaa. Ranskalainen leivos- ja jälkiruokaklassikko Paris Brest on täydellinen valinta tunnelmalliseen illanviettoon. Makealla mantelikinuskilla täytetyt, kuvankauniit tuulihatturenkaat saavat sopivan jouluisen silauksen kuohkeasta luumu-kanelivaahdosta. Ruotsalaisesta joulunvietosta inspiroituneet pehmeät piparkakkupalat viimeistellään samettisella, piparkakun makuisella tuorejuustokuorrutteella.

Bistromenu

Juomasuositukset
jouluun


Search