Juhannuksen grillimenu
Näillä resepteillä kokkaat juhannuksen kaikki ruoat vaivattomasti grillissä.
Grillatut lisukkeet
Lisukkeet maistuvat astetta paremmilta grillattuna. Potut, salaatit ja varhaiskaali saavat grillin syleilystä ihanan paahteista makua. Myös leipä kannattaa käyttää grillin kautta. Ruokaisa nyhtöleipä täytetään sulatejuustolla, sipulilla ja ilmakuivatulla kinkulla. Valmiiksi viipaloidusta herkusta on helppo riipiä palasia pahimpaan nälkään vaikka alkupalaksi. Leipää voi dippailla myös AURA rapupannuilla tirisevään maustevoihin.
Grillimenun päätähdet
Maistuisiko juhannusaterialla grillattu tai savustettu kala, kasvikset vai liha? Herkullisia vaihtoehtoja on onneksi pilvin pimein. Kokoa savulohifileen päälle raikas kesäsalaatti ja surauta lisäksi kauniin vihreä piimä-tillikastike. Grillatun siian kaveriksi sopii hapokas salsa verde. Kasvissyöjän hurmaat grillatuilla munakoisoilla sekä ruokaisilla pitaleivillä. Lihaa kaipaileva voi hauduttaa grillissä matalalla lämmöllä amerikkalaistyylistä brisketiä tai pyöräyttää nopeasti kypsyvät, Balkanin alueelta tutut cevapcici-kebakot.
Jälkiruokia grillistä
Myös jälkkärin voi grillata! Hedelmistä tulee grillissä aivan erityisen makeita ja meheviä. Tarjoa parilalla paistetut nektariinit, banaanit ja ananakset ihanan raikkaan mango-passiokastikkeen tai vaniljajäätelön kera. Raparperipaistos taas muhii itsekseen valmiiksi grillissä sinä aikana, kun pääruoka syödään. Kirpsakan raparperin rinnalle sopii täyteläinen vaniljakreemi. Hodarien ystävälle maistuvat makeat hodarit, joiden väliin sujautetaan pähkinälevitettä, banaania, mansikoita ja kuohkeaa suklaakermavaahtoa.
Aurinkoista juhannusta!