Juhannuksen jälkiruoat
Juhannuksen jälkkäripöydässä avainsanoja ovat helppous ja kesäiset raaka-aineet: raparperi ja mansikat. Tässä reseptit lettukakkuun, raparperipiirakkaan, britakakkuun ja muihin juhannusjälkiruokiin!
Helppoja juhannusjälkiruokia
Helpoimmat juhannusjälkkärit, kuten mehevä lettukakku, trendikäs limoncellomisu, ja näppärä mökkikakku valmistuvat ilman uunia. Mikäli käytössäsi on uuni, kokeile kuohkeaa pavlovaa, superhelppoa kesäpiirasta tai Imanin ja Leenan ihanaa mascarpone-mantelikakkua. Jos juhannuksena päästään nauttimaan lämpimästä säästä, voi juhannusjälkkäriksi pyöräyttää helppoja kirsikkarahkapuikkoja tai raparperi-mansikkamehujäitä.
Juhannusjälkiruoka raparperista
Alkukesään kuuluva raparperi on täydellinen valinta juhannusjälkkäriin. Suomalaisten kestosuosikkeja ovat erilaiset raparperipiirakat, joista löytyykin vaihtoehtoja joka makuun. Miten olisi raparperipiirakka ihanalla toscakuorrutteella, gluteeniton raparperi-tuorejuustopiirakka tai kokonainen pellillinen raparperipiirakkaa? Klassikkovalinta on myös kuohukerman kanssa tarjoiltava raparperikiisseli tai herkullinen raparperijuustokakku.
Juhannusjälkiruoka mansikoista
Kesän ensimmäiset suomalaiset mansikat maistellaan tavallisesti juhannuksen tienoilla. Onko siis mansikkaa parempaa valintaa juhannusjälkiruoan tähdeksi? Tuttuja mansikkaherkkuja ovat erilaiset täytekakut ja juustokakut, mansikkapiirakka ja mansikoilla viimeistelty britakakku, mutta täydellinen valinta on myös koivuhalon muotoon veistelty juhannushalko, joka kätkee sisälleen makeita kotimaisia mansikoita sekä kermaista rahkatäytettä. Jos kaipaat juhannukseen pientä haastetta, leivo upea juhannusprinsessa.