Lettujen paistaminen
Lettu, lätty, räiskäle tai ohukainen – rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta maku on kaikille tuttu. Näillä resepteillä paistat niin perinteiset, gluteenittomat kuin vegaanisetkin letut.
Letut makeilla lisukkeilla
Herkulliset makeat lisukkeet letuille tekevät tavallisestakin arjesta juhlaa. Kermavaahto ja vaniljakastike yhdessä tuoreiden marjojan kanssa ovat ehtymättömiä klassikkotäytteitä. Myös vaahterasiirappi ja ruokosokerisiirappi on herkullinen seuralainen letuille ja tuoreille marjoille. Appelsiinisiirapilla ranskalaisittain maustetut letut, eli crêpes suzette, vievät kielen mennessään kesälläkin. Seikkailunhaluinen kokeilee mascarponea, kreemejä, kinuskikastiketta, maustettuja rahkoja tai makeita tuorejuustoja.
Erilaiset lettutaikinat
Lettutaikinalle on erilaisia tarpeita yhtä paljon kuin on syöjiäkin. Peruslettutaikinaa on mukava maustaa välillä esimerikiksi porkkanalla, pinaatilla tai kaurahiutaleilla. Kesällä räiskäleet paistetaan tietenkin ulkona muurikalla, jolloin lettutaikinakin on hieman erilainen.
Allergiat ja erityisruokavaliot on helppo ottaa huomioon valitsemalla nesteeksi joko laktoosittoman Valio Eila® kevytmaitojuoman tai Valio Oddlygood® kaurajuoman. Mantelijuoma antaa lettuihin herkullisen säväyksen. Keliaakikolle soveltuvat letut syntyvät gluteenittomista jauhoista tai vaikkapa banaanista. Retkellä letut syntyvät näppärästi maitojauheesta.
Suolaiset Täytetyt letut lounaaksi
Välillä on ihanaa herkutella myös suolaisilla letuilla ja monelle ne maistuvat jopa makeita lettuja paremmin. Välipalaletun väliin voi sujauttaa nopeasti esimerkiksi yrteillä maustettua rahkaa, tuorejuustoa tai juustoraastetta. Erilaiset suolaiset täytteet tuovat lettuihin lisää ruokaisuutta ja ne sopivat hyvin lounaaksi, päivälliseksi tai iltapalaksi.