
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Etsitkö kasvisruokia pääsiäispöytään? Kasvissyöjän pääsiäismenu tarjoilee toinen toistaan herkullisempia sesongin raaka-aineita. Miltä kuulostaisi mehevä parsarisotto ja raikkailla hedelmillä viimeistelty pääsiäispavlova?
Kasvissyöjän alkupalat
Kasvissyöjän pääsiäismenu startataan paahdetuilla kasviksilla ja juureksilla. Paahdetut palsternakat, porkkanat ja punajuuret kastikkeineen ja tahnoineen vievät kielen todellakin mennessään. Sesongin parsat voi paahtaa pellillä, leipoa galeten sisään tai soseuttaa keitoksi. Ihania vaihtoehtoja ovat myös pikantti loaded hummus, täytetyt kananmunat, rapsakka focaccia ja raikas vihersalaatti piimäkastikkeella. Nam!
Pääsiäisen pääruoat kasviksista
Pääsiäispöydässä kasvissyöjän pääruokana maistuvat paitsi mausteiset padat, kuten Nyhtökauralla ryyditetty stifado ja munakoisolla aateloitu kasvispata, myös trendikkäät risotot. Vai mitä sanot perinteisestä parsarisotosta, raikkaasta chimichurririsotosta tai lempeästä sitruunarisotosta? Myös parsan ja sitruunan tähdittämät pastat ovat mitä mainioimpia vaihtoehtoja pääsiäispöytään. Jos haluat kokeilla jotain täysin uutta, pyöräytä falafeleja piimädressingillä ja tarjoa kaverina paahdettuja kasviksia tai juureksia.
Kasvissyöjän pääsiäismenu kruunataan arvoisellaan jälkiruoalla
Monet perinteiset pääsiäisjälkiruoat sopivat myös kasvissyöjälle. Päätä herkullinen pääsiäisateria mangon ja passiohedelmän makuisella pashalla, hedelmäisellä pääsiäispavlovalla, suklaisella pääsiäismunakakulla, kirpakalla sitruunamarenkipiirakalla tai perinteisellä rahkapiirakalla.